Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο που επιτρέπει την ανέγερση της νέας φυλακής Χαλκίδας


Ο πρόεδρος του Σωματείου Γιώργος Μπιτάδος (φωτό πάνω) δήλωσε σχετικά στο egnomi.gr: 

ΟΡΙΣΤΙΚΟ: Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο που επιτρέπει την ανέγερση της νέας φυλακής Χαλκίδας
Διαβάστε δήλωση από τον πρόεδρο των Εξωτερικών Φρουρών Χαλκίδας (φωτό)


Είναι πλέον οριστικό, ο δρόμος για την ανέγερση της νέας φυλακής Χαλκίδας και την μεταφορά της ήδη υπάρχουσας άνοιξε διάπλατα, αφού ξεμπλόκαρε η έκταση στο Πέι Δοκού, που έχει δωρίσει η Ιερή Μητρόπολη Χαλκίδας, ενώ ένα μικρό κομμάτι που λείπει θα παραχωρηθεί από το Ελληνικό Δημόσιο.

Το σημαντικό γεγονός είναι ότι, σύμφωνα με την τελική διατύπωση του άρθρου 12 του νομοσχεδίου του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής «Πράξεις εισφοράς σε γη και σε χρήμα-Ρυμοτομικές απαλλοτριώσεις και άλλες διατάξεις», τροποποιείται ο ν. 4280/2014 και επιτρέπεται πλέον η ανέγερση σωφρονιστικών καταστημάτων υπό προϋποθέσεις και σε δάση.
Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε στη Βουλή, όπως ενημέρωσε σχετικά ο βουλευτής Συμεών Κεδίκογλου το Σωματείο Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης της Φυλακής Χαλκίδας, το οποίο –μαζί με τον διευθυντή της φυλακής Σπύρο Αθανασίου- έχει σημαντική συνεισφορά στην διαμόρφωση του αίσιου αποτελέσματος.
« Η αλήθεια είναι ότι η προηγούμενη διοίκηση του σωματείου μας, με πρόεδρο το Ζήση Μανούσο (φωτό αριστερά) και γραμματέα τον Γιώργο Κωστίκα (φωτό κάτω) είχε μοχθήσει για να επιτευχθεί αυτό το αποτέλεσμα και είχε απευθυνθεί στο σύνολο των βουλευτών του νομού και σε άλλους παράγοντες.
Οφείλουμε από την πλευρά μας να ευχαριστήσουμε όλους όσοι συνέβαλλαν ώστε να ψηφιστεί αυτή η ρύθμιση, με την οποία ανοίγει πλέον ο δρόμος για τη μετεγκατάσταση των φυλακών Χαλκίδας και την αποσυμφόρηση της πόλης.

Τώρα πια πρέπει όλοι οι βουλευτές, ο Δήμαρχος Χαλκιδέων, ο αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας και όποιος άλλος μπορεί, να συμβάλλει ώστε να ολοκληρωθούν οι γεωτεχνικές μελέτες, να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση της νέας φυλακής και να ξεπεραστούν τα όποια γραφειοκρατικά ζητήματα, για την ανέγερσή της.
Να σημειωθεί ότι το οικόπεδο για το οποίο μιλάμε έχει εξεταστεί από την αρμόδια επιτροπή και πληροί όλες τις προϋποθέσεις για την ανέγερση ενός σύγχρονου Καταστήματος Κράτησης.»http://www.egnomi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου