Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

Μαζική απόδραση, με πάνω από 200 δραπέτες, στη Νιγηρία

Πρόκειται για την τρίτη μαζική απόδραση μετά από επίθεση ενόπλων σε φυλακή στη Νιγηρία σε διάστημα μόλις λίγων μηνών. Σημειώνεται πως στη συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων που κρατούνται σε νιγηριανές φυλακές δεν έχουν ποτέ απαγγελθεί κατηγορίες.


Περισσότεροι από 200 κρατούμενοι απέδρασαν από φυλακή στην κεντρική Νιγηρία μετά από επίθεση ενόπλων, όπως ανακοίνωσε η τοπική Αστυνομία.

Οι αστυνομικοί είχαν κατορθώσει να συλλάβουν τουλάχιστον 10 δραπέτες ως το πρωί της Κυριακής, σύμφωνα με τον βοηθό επιθεωρητή Ιμπραχίμ Γκαμπάρι.

Πρόκειται για την τρίτη μαζική απόδραση μετά από επίθεση ενόπλων σε φυλακή στη Νιγηρία σε διάστημα μόλις λίγων μηνών. Την 1η Δεκεμβρίου, περισσότερα από 300 άτομα δραπέτευσαν από σωφρονιστικό κατάστημα στην νοτιοδυτική πολιτεία Εκίτι. Άλλοι 144 κρατούμενοι απέδρασαν από φυλακή στην νότια περιοχή Κόγκι στις 3 Νοεμβρίου.

Οι δυο προηγούμενες αποδράσεις είχαν αποδοθεί στην ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ. Ωστόσο, έως τώρα δεν έχει διευκρινιστεί ποιος βρίσκεται πίσω από την τελευταία επίθεση, που είχε ως στόχο τη φυλακή μέσης ασφαλείας την πόλη Μίνα.

«Δεν είναι ξεκάθαρο αν υπεύθυνη είναι η Μπόκο Χαράμ ή κάποια εγκληματική ομάδα», δήλωσε στο πρακτορείο Reuters αξιωματούχος ασφαλείας. «Αμφιβάλω εάν κρατούνται πολλοί ‘μεγάλοι’ ύποπτοι της Μπόκο Χαράμ στην Μίνα», συμπλήρωσε.

Σημειώνεται πως στη συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων που κρατούνται σε νιγηριανές φυλακές δεν έχουν ποτέ απαγγελθεί κατηγορίες, παρά το γεγονός ότι δεν επιτρέπεται η κράτηση για πάνω από 48 ώρες χωρίς την απαγγελία κατηγοριών.

Συγκεκριμένα, μόλις 18.042 από τους 56.785 άτομα (32%) που κρατούνται στις φυλακές της δυτικοαφρικανικής χώρας έχουν καταδικαστεί για κάποιο έγκλημα, σύμφωνα με στοιχεία που έχουν ημερομηνία 30 Ιουνίου και έχουν αναρτηθεί στον ιστότοπο της κρατικής υπηρεσίας φυλακών.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου