Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

Συνελήφθη ο Νίκος Μαζιώτης του Επαναστατικού Αγώνα

Συνελήφθη ο Νίκος Μαζιώτης του Επαναστατικού Αγώνα


- Ο Νίκος Μαζιώτης συνελήφθη και είναι ελαφρά τραυματισμένος
- Επιχειρούσε μαζί με άλλα άτομα να κάνει ληστεία σε τράπεζα
- Συνεπλάκη με τους αστυνομικούς έπεσαν πυροβολισμοί και τουλάχιστον μια χειροβομβίδα
- Συνελήφθησαν άλλα δυο άτομα - Ο τρίτος πιθανότατα έφυγε με ταξί
- Ενας αστυνομικός τραυματίας - Αγνωστη η κατάσταση της υγείας του
- Πληροφορίες και για πολίτη τραυματισμένο 

Συνελήφθη πριν από λίγο στην οδό Μητροπόλεως ο Νίκος Μαζιώτης, την ώρα που μαζί με άλλα άτομα προσπαθούσε να ληστέψουν τράπεζα στην οδό Ερμού.

Η σύλληψη ήταν επεισοδιακή καθώς, έπεσαν πυροβολισμοί, τραυματίσθηκε ένας αστυνομικός, ενώ οι κακοποιοί έριξαν τουλάχιστον μια χειροβομβίδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι τραυματισμένος και ένας πολίτης, ενώ έχουν συλληφθεί και άλλα δυο άτομα, ενώ ένα τρίτο διέφυγε πιθανότατα με ταξί.
Μικρτο κλιμάκιο αντιτρομοκρατικής και διασ εντόπισε μόνο τοθ το νικο μαζιώτη να κινείται επι της μητροπόλεως . τον καλεσαν να παραδοθεί εκείνος τράβηξε πιστόλι και πυροβόλησε τον ένανα από τους αστυνομικους που ευτχως φορούσε αλεξίσφαιρο
Υπάρχει η πληροφορία ότι αφού πυροβόλησε εναντίον των αστυνομικών που ανταπέδωσαν τα πθυρά προσπάθησε να διαφύγει κάνοντας χρήση χειροβομβίδας
ωστόσο, φαίνεται πως οι ασφίρες των αστυνομικών τον βρήκαν με αποτέλεσμα να συλληφθεί.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ΄τι μαζί του έχει συλληφθεί και ένας συνεργός του ενω από την συμπλοκή φερεται τραυματισμένος και ένας πολίτης. Αστυνομικές πηγές διαβεβαιώνουν ότι κανείς από τους τραυματίες δεν φέρει σοβαρά τραύματα. 
Η περιοχή είναι αποκλεισμένη, αφού όλα έγιναν λίγο μετά τις 12.30 το μεσημέρι σε μια περιοχή που είναι γεμάτη τουρίστες.

Ο Νίκος Μαζιώτης θεωρείται ως ο εγκέφαλος των Επαναστατικών Πυρήνων και μαζί με την σύντροφό του Παναγιώτα Ρούπα, είχαν εξαφανιστεί αφού είχαν αφεθεί ελεύθεροι λόγω παρέλευσης του 18μηνου της προφυλάκισής τους. Τελευταία φορά που είχε εμφανιστεί ενώπιον των αρχών ήταν στις 15 Ιουνίου και η σύντροφός του εξαφανίστηκε τρεις μέρες αργότερα.

Τότε, το Συμβούλιο Εφετών είχε αντικαταστήσει την προφυλάκιση με περιοριστικούς όρους μεταξύ των οποίων ήταν: απαγόρευση εξόδου από την χώρα, παραμονή εντός του νομού Αττικής και παρουσίαση τους κάθε 5 ημέρες στο ΑΤ της περιοχής τους.

Ωστόσο, όλοι αυτοί οι όροι δεν τηρήθηκαν.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ                                                                 
http://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου