Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι 4 σωφρονιστικοί των φυλακών Νιγρίτας για το θάνατο του Καρέλι - Αρνήθηκαν τις κατηγορίες


Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν και οι τέσσερις σωφρονιστικοί υπάλληλοι των φυλακών Νιγρίτας...που κλήθηκαν να απολογηθούν, σήμερα, ενώπιον της ανακρίτριας Σερρών για τον θάνατο του Αλβανού βαρυποινίτη Ίλι Καρέλι.

Οι περιοριστικοί όροι που τους επιβλήθηκαν, με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα, αφορούν την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και την αυτοπρόσωπη εμφάνιση, μία φορά το μήνα, στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής όπου διαμένουν.

Οι τέσσερις κατηγορούμενοι δεσμοφύλακες, απολογούμενοι, φέρονται να αρνήθηκαν το σε βάρος τους κατηγορητήριο, τονίζοντας ότι δεν άσκησαν καμία πράξη βίας εναντίον του 42χρονου κρατούμενου.

Η 'αυλαία' των απολογιών πέφτει αύριο, Μ. Τρίτη, οπότε έχουν κληθεί να δώσουν εξηγήσεις στην ίδια ανακρίτρια οι δύο τελευταίοι, σε σύνολο 15, σωφρονιστικοί υπάλληλοι της Νιγρίτας, που κατηγορούνται για την υπόθεση.

Μέχρι στιγμής έχουν προφυλακιστεί έξι κατηγορούμενοι δεσμοφύλακες ενώ ισάριθμοι συνάδελφοί τους αφέθηκαν ελεύθεροι υπό όρους. Εξάλλου, η απολογία ενός ακόμη αναβλήθηκε αορίστως μέχρι να προσκομιστούν κάποια στοιχεία στην ανακρίτρια για να διαπιστωθεί εάν στοιχειοθετείται ο ισχυρισμός του συγκεκριμένου κατηγορούμενου ότι δεν βρισκόταν στο χώρο των φυλακών κατά την μεταγωγή του Ίλι Καρέλι στη Νιγρίτα.
Εξάλλου, άγνωστο παραμένει εάν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι που αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους τεθούν σε αργία, όπως αποφασίστηκε από τον υπουργό Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στην περίπτωση των έξι προφυλακισθέντων συναδέλφων τους.

Την ίδια ώρα, καθήκοντα νέου διευθυντή των φυλακών Νιγρίτας ανέλαβε προσωρινά ο Δημήτρης Αποστολάκης, μέχρι πρότινος διευθυντής στις αγροτικές φυλακές Κασσάνδρας Χαλκιδικής. Ο προκάτοχός του Αντώνης Σταμπουλής, που κατηγορείται για το πλημμέλημα της υπόθαλψης εγκληματία, παραμένει μέχρι στιγμής στην εργασία του, έχοντας 'υποβιβαστεί' όμως, καθώς, ασκεί χρέη δεσμοφύλακα.

Στο μεταξύ, όπως αναφέρουν πηγές των φυλακών, μεγάλο πρόβλημα, λόγω έλλειψης προσωπικού, παρουσιάζει το κατάστημα κράτησης της Νιγρίτας. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ελλείψεις αυτές αναμένεται να καλυφθούν με προσωρινές μετατάξεις σωφρονιστικών υπάλληλων από άλλα καταστήματα κράτησης της χώρας.

Ήδη -κατά τις ίδιες πληροφορίες- επανδρώθηκε το τμήμα των εσωτερικών φυλάκων από πέντε σωφρονιστικούς υπαλλήλους που μετατάχθηκαν προσωρινά από τις φυλακές Διαβατών και Κασσάνδρας στη Νιγρίτα.                                                                                                                     http://www.eglimatikotita.gr/2014/04/4_14.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου