Αίτημα στους υπουργούς Οικονομικών και Εσωτερικών για την ένταξη και των λιμενικών στην Κοινή Υπουργική Απόφαση που θα εκδοθεί για τους δικαιούχους του επιδόματος εκλογικής αποζημίωσης ενόψει των εκλογών της 18ης και της…


25ης Μαΐου υπέβαλε ο υπουργός Ναυτιλίας, Μιλιτάδης Βαρβιτσιώτης.
Όπως υποστηρίζει στην αίτησή του ο υπουργός Ναυτιλίας, οι λιμενικοί είχαν εισπράξει το αντίστοιχο επίδομα στις εκλογές του Μαΐου του 2012 όταν το Λιμενικό Σώμα υπαγόταν, τότε, στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
 
Η αποστολή του και οι αρμοδιότητές του δεν άλλαξαν από τότε, υποστηρίζει ο κ. Βαρβιτσιώτης, παρά το γεγονός ότι με την επανασύσταση του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, το Λιμενικό εντάχθηκε σε αυτό.
Επισημαίνεται, ότι το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος λαμβάνει διαχρονικά την εκλογική αποζημίωση, καθώς συμμετέχει ενεργά στην προπαρασκευή και διεξαγωγή των εκάστοτε εκλογών.
 
Τα στελέχη του εμπλέκονται στη σύνταξη εκλογικών καταλόγων για τους ναυτολογημένους ναυτικούς, τη μεταφορά δικαστικών αντιπροσώπων σε ακριτικά νησιά με τη χρήση πλωτών μέσων ενώ είναι σε κατάσταση επιφυλακής στην Κεντρική, τις Περιφερειακές Υπηρεσίες, καθώς και στις λιμενικές Αρχές για τη λήψη μέτρων τάξης και ασφάλειας στους χώρους αρμοδιότητάς του.                                 trelokouneli.gr