Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

ΓΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΚΑΚΟΠΟΙΟΥΣ Δημιουργία φυλακών υψίστης ασφαλείας στο Δομοκό


O υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου ανακοίνωσε τη δημιουργία φυλακών υψίστης ασφαλείας για τους επικίνδυνους κρατούμενους. Αφορμή βέβαια για την επιτάχυνση των εξελίξεων στάθηκε η απόδραση του εκτελεστή της 17Ν Χριστόδουλου Ξηρού.

Σύμφωνα με ΤΑ ΝΕΑ οι φυλακές που έχουν επιλεγεί να μετατραπούν σε υψίστης ασφαλείας είναι αυτές στο Δομοκό με χωρητικότητα 600 ατόμων.
Οπως αναφέρει και το δημοσίευμα, στο νέο σωφρονιστικό κατάστημα θα μεταφερθούν για κράτησητρομοκράτες και μεγαλοκακοποιοί. Μάλιστα από το υπουργείο Δικαιοσύνης αναφέρουν πως ήδη έχουν επιλέξει τους 100 πρώτους τρόφιμους που θα σταλούν εκεί.
Σε ό,τι αφορά τα συστήματα ασφαλείας μέσα σε ένα τρίμηνο η φυλακή αναμένεται να μετατραπεί σε φρούριο. Θα ενισχυθεί με αλεξίσφαιρα τζάμια, με τη μετακίνηση ειδικά εκπαιδευμένου προσωπικού και τη δημιουργία βάσης των ΕΚΑΜ, άνδρες των οποίων θα επιτηρούν περιμετρικά το χώρο. Παράλληλα θα τοποθετηθούν ηλεκτρονικά συστήματα παρακολούθησης εντός και εκτός και θα ισχύσει ειδικό πρωτόκολλο αναφορικά με τα δικαιώματα των κρατουμένων, όπως οι συναντήσεις με συγγενείς και δικηγόρους.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου