Σε επτά με οκτώ μήνες θα εφαρμοστεί σε όλη τη χώρα το πρόγραμμα της ηλεκτρονικής επιτήρησης κρατουμένων (το λεγόμενο «βραχιολάκι»), ενημέρωσε τη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου.
Ο κ. Αθανασίου…


προανήγγειλε την εφαρμογή προηγουμένως του πιλοτικού προγράμματος στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη σε διάστημα δύο – τριών μηνών από σήμερα και όταν ολοκληρωθεί η διαγωνιστική διαδικασία θα καταστεί εφικτή η συνολική εφαρμογή του στην επικράτεια.
Μάλιστα, όπως γνωστοποίησε στην Επιτροπή Σωφρονιστικού Συστήματος, το υπουργείο δέχεται καταιγισμό ερωτημάτων από ενδιαφερόμενους για τον χρόνο υλοποίησης του μέτρου, γεγονός που καταδεικνύει το ενδιαφέρον πολύ κόσμου και ως εκ τούτου την ορθότητα της νομοθέτησής του παρά τις όποιες επιφυλάξεις υπήρξαν από ορισμένες πλευρές. Ο ίδιος, πάντως, δήλωσε υπέρμαχος του μέτρου της ηλεκτρονικής παρακολούθησης και αισιόδοξος για τα αποτελέσματά του.                     http://www.trelokouneli.gr/se-treis-mines-pilotika-to-brachiolaki-ton-kratoumenon-se-attiki-kai-thessalonikh/