ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
21:45 Οι αστυνομικοί θεωρούν ότι οι καταθέσεις των αυτοπτών μαρτύρων θα βοηθήσουν ιδιαίτερα ώστε να βρεθούν τα ίχνη του ενόπλου.




Ανθρωποκυνηγητό στο Παρίσι...


Συναγερμός έχει σημάνει στις αρχές του Παρισιού προκειμένου να εντοπίσουν τα ίχνη του ενόπλου που έχει σκορπίσει τον τρόμο στην πρωτεύουσα της Γαλλίας. Οι αρχές θεωρούν ότι ο δράστης των ένοπλων επιθέσεων την Δευτέρα στην εφημερίδα Liberation και στην έδρα της τράπεζας Societe Generale αλλά και την Παρασκευή στον τηλεοπτικό σταθμό BFM-TV είναι ίδιος. Σε κρίσιμη κατάσταση εξακολουθεί να νοσηλεύεται ο 27χρονος φωτογράφος που δέχθηκε τα πυρά του δράστη στο κτίριο της Liberation.

Στη δημοσιότητα έχουν δοθεί φωτογραφίες του άνδρα, ενώ σε συνέντευξη Τύπου αξιωματούχοι ανέφεραν ότι ο ένοπλος είναι Ευρωπαίος, 35 με 45 χρονών, έχει ύψος 1,70, φοράει χακί μπουφάν, έχει λίγα γκρίζα μαλλιά, φοράει αθλητικά παπούτσια με άσπρο και πράσινο χρώμα. Επίσης, έχει μαζί του ένα σακίδιο. Οι αστυνομικοί ανησυχούν καθώς θεωρούν ότι είναι πιθανό ο άνδρας να ξαναχτυπήσει, ενώ θεωρούν ότι είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος. Ακόμη ωστόσο δεν έχουν σαφή εικόνα για τα κίνητρά του.
Ο τηλεοπτικός σταθμός που δέχθηκε επίθεση την Παρασκευή δημοσίευσε βίντεο στο οποίο φαίνεται καθαρά ο δράστης να εισέρχεται στην υποδοχή του κτιρίου και να απειλεί με την καραμπίνα που έχει στην κατοχή του την γυναίκα που βρισκόταν στην ρεσεψιόν.
Η κινητοποίηση της γαλλικής κυβέρνησης ήταν άμεση ενώ και ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ προχώρησε σε δηλώσεις για το περιστατικό. «Η μοναδική εντολή που έχει σημασία είναι αυτή που έδωσα στον υπουργό Εσωτερικών, Μανουέλ Βαλς και σε όλες τις δυνάμεις ασφαλείας: να εντοπίσουν, να συλλάβουν τον δράστη ώστε να μην βλάψει κάποιον άλλο», είπε ο Ολάντ.
«Θρίλερ» στο Παρίσι – Δύο επιθέσεις σε εφημερίδα και τράπεζα                                         trelokouneli.gr