Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ για τις "μαϊμού" κλήσεις-παγίδες με σκοπό δολοφονίες αστυνομικών...



 Οι αστυνομικοί που εκτελούν σκοπιές ή εποχούμενες περιπολίες πρέπει να βρίσκονται
σε εγρήγορση, χωρίς ίχνος χαλαρότητας, που μπορεί να "μαγνητίσει" τους επίδοξους τρομοκράτες. Δυστυχώς πρέπει να αισθάνονται εν δυνάμει στόχοι.

Η τεταμένη προσοχή μπορεί να περιορίσει και να ματαιώσει τα όποια δολοφονικά σχέδια επισημαίνουν ανησυχητικά πηγές του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και στελέχη του αντιτρομοκρατικού επιτελείου.

"Οι αστυνομικοί πρέπει να προσέχουν τις ‘μαϊμού’ κλήσεις-παγίδες, που μπορεί να οδηγήσουν σε δολοφονικές ενέδρες.

Ένα «άκουσμα», μία φυσική παρακολούθηση υπόπτου ή κινήσεις παρακολούθησης αστυνομικού στόχου, έχουν προκαλέσει αναταραχή στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και την φυσική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ, για την εκδήλωση αιματηρής ένοπλης επίθεσης εναντίον αστυνομικών στόχων. «Κανένας αστυνομικός δεν πρέπει πλέον να διακρίνεται από χαλαρότητα κατά τη διάρκεια άσκησης της υπηρεσίας του και όχι μόνο» τονίζει υψηλόβαθμος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ επισημαίνοντας ότι στο παρελθόν το αστυνομικό σώμα θρήνυσε θύματα επειδή κάποιοι δεν ανταποκρίθηκαν όπως έπρεπε στην εργασία τους.

Οι συγκεκριμένες ανησυχητικές ενδείξεις έχουν προκύψει το τελευταίο 24ωρο, δύο μόλις μέρες μετά την αποστολή της 18σέλιδης προκήρυξης της τρομοκρατικής επωνυμίας «Μαχόμενες Λαϊκές Επανασταστικές Δυνάμεις», με την οποία αναλάμβανε την ευθύνη της διπλής δολοφονίας στο Ν. Ηράκλειο.

Οι συγκεκριμένες «πληροφορίες» χαρακτηρίζονται από αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας υψηλής αξιοπιστίας, γι αυτό το λόγο θα ενταθούν τα μέτρα ασφάλειας αστυνομικών κτιρίων και αυτοπροστασίας αστυνομικών. Οι ενδείξεις είναι ακόμη σοβαρότερες από εκείνες που είχαν τα στελέχη του αντιτρομοκρατικού επιτελείου πριν από την διπλή δολοφονία του Ν. Ηρακλείου, και είχαν επισημανθεί υπό τη μορφή διαρροών σε πρωτοσέλιδα εφημερίδων, αλλά δυστυχώς κάποιοι δεν τις έλαβαν σοβαρά υπόψιν τους.

Ο «συναγερμός» δεν έχει προέλθει μόνο από κατηγορίες εναντίον αξιωματικών που περιέχονται στην προκήρυξη ανάληψης ευθύνης για την επίθεση εναντίον μελών της Χρυσής Αυγής, αλλά από άλλες τρομοκρατικές «ενδείξεις» που προέκυψαν το προηγούμενο 24ωρο.

Ήδη έχουν ζητηθεί έκτακτα μέτρα ασφαλείας σε αστυνομικούς στόχους και υπάρχει κατάσταση γενικής επιφυλακής για την αυτοπροστασία των ένστολων. Οι εντολές που έχουν δοθεί προς όλες τις αστυνομικές διευθύνσεις είναι να ενταθούν και πάλι τα μέτρα φύλαξης που σε κάποιο βαθμό είχαν «χαλαρώσει» ως προς τους αστυνομικούς στόχους.

Αναφορικά με την προκήρυξη, στελέχη του αντιτρομοκρατικού επιτελείου, επιμένουν πως ο συντάκτης της πολύ πιθανόν να μην γνώριζε καν τους εκτελεστές, κάνοντας λόγο για «εργολαβίες» εκτέλεσης και συγγραφής. Συνεχίζουν να υποστηρίζουν πως η διπλή δολοφονία χαρακτηρίζεται από κυνισμό και δολοφονική θρασύτητα αντίστοιχη με εκείνη που επεδύκνειαν μέλη της «Σέχτας Επαναστατών».

«Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε πως οι δράστες ήταν ‘σεχτοπύρηνα’ και οι συγγραφείς παλιά, ίσως περιφερειακά, μέλη του Επαναστατικού Αγώνα ή άλλων τρομοκρατικών επωνυμιών.

Η προκήρυξη είναι ‘χαλαρή’ για ανάληψη ευθύνης μιας ψυχρής διπλής δολοφονίας. Δεν έχει κανέναν ιδεολογικό αυτοπροσδιορισμό και λεπτομέρειες μιας τόσο σοβαρής ενέργειας» επισημαίνουν αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

Εντύπωση έχει προκαλέσει στους ίδιους αξιωματικούς το γεγονός ότι δεν γίνεται καμία αναφορά στην προκήρυξη για το σημείο εναπόθεση της σακούλας που περιείχε τον φάκελο με το usb, κάτι που τους οδηγεί στην εκτίμηση ότι οι δράστες είχαν επιλέξει άλλο σημείο εναπόθεσης ωστόσο κάτι, ίσως κάποια αναπάντεχη αστυνομική παρουσία, τη ματαίωσε και άλλαξε το σημείο.

«Προσπαθούν διαρκώς να δείχνουν ότι είναι πολλοί και πολλές οι οργανώσεις. Δεν φαίνεται πως είναι έτσι όμως. Οι δεκάδες συλλήψεις των τελευταίων χρόνων και οι πολυετής ποινές κάθειρξης που έχουν επιβληθεί σε κατηγορουμένους για συμμετοχή σε τρομοκρατικές οργανώσεις έχει αλλάξει την ‘τακτική’ εκείνων που θέλουν να συνεχίσουν σε αυτόν τον δρόμο. Κάποιοι ‘φορτώθηκαν’ τον συνολικό αριθμό ενεργειών μια τρομοκρατικής επωνυμίας, παρότι μπορεί να μην συμμετείχαν σε όλες αυτές» τονίζει αξιωματικός του αντιτρομοκρατικού επιτελείου.

Οι ίδιες αστυνομικές πηγές εκτιμούν πως τα ενδεχόμενα τρομοκρατικά χτυπήματα του μέλλοντος, θα αναλαμβάνονται από διαφορετικές επωνυμίες παρότι τα πρόσωπα που τα διαπράττουν μπορεί να είναι τα ίδια.

Αυτή η πρακτική έχει ως στόχο τη δημιουργία «τεχνικών προβλημάτων» στην αστυνομική έρευνα και στον συσχετισμό ενεργειών, ενώ σε ενδεχόμενη σύλληψη μέλους κάποιας τρομοκρατικής επωνυμίας, αυτό να αντιμετωπίζει κατηγορίες λιγότερων ενεργειών, ίσως και μιας, και συνάμα μικρότερες ποινές κάθειρξης. Ο αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ συμπληρώνει χαρακτηριστικά: «Θα βάζουν άλλη ‘ταμπέλα’, δεν θα έχουν οπλισμό ‘ταυτότητα’, θα αλλάζουν δηλαδή οπλισμό, αλλά θα είναι οι ίδιοι -λίγοι- τρομοκράτες. Απλά, άλλο όνομα, άλλο όπλο, ίδιοι οι δράστες»...   
                                                                                   http://elas-lyste.blogspot.gr/2013/11/blog-post_6129.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου