Ενας 35χρονος σωφρονιστικός υπάλληλος συνελήφθη, χθες, Δευτέρα στον Άγιο Δημήτριο από αστυνομικούς της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για απάτη, πλαστογραφία…


μετά χρήσης, αντιποίηση αρχής, λαθρεμπορία και παραβίαση της νομοθεσίας για τα όπλα.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο σωφρονιστικός υπάλληλος εμφανιζόταν ως υπάλληλος της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (Ε.Υ.Π.) ή αστυνομικός του Τμήματος Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής και εξαπατούσε πολίτες.
Ειδικότερα, εμφανιζόταν ως υπάλληλος της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ) ή αστυνομικός του Τμήματος Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής και εξαπατούσε πολίτες. Επειθε τα ανυποψίαστα θύματά του με το πρόσχημα ότι είχε γνωριμίες στον Ο.Δ.Δ.Υ. και τους πρότεινε να «μεσολαβήσει» προκειμένου να αποκτήσουν κάποιο όχημα, αποσπώντας τους διάφορα χρηματικά ποσά.
Για να γίνεται, μάλιστα, ακόμα πιο πειστικός, είχε καταρτίσει και επιδείκνυε πλαστό έγγραφο στο οποίο δήλωνε ότι είχε διατελέσει σε ειδικές Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας και της ΕΥΠ.
Από τη μέχρι τώρα έρευνα των αστυνομικών, προέκυψε ότι με τη μεθοδολογία αυτή έχει εξαπατήσει τουλάχιστον 26 άτομα, αποσπώντας τους διάφορα ποσά, που υπερβαίνουν συνολικά τις 176.000 ευρώ και η παράνομη δράση του καταγράφεται από το 2011, ενώ τουλάχιστον σε μία περίπτωση εμπλέκεται και η 34χρονη.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. πρόσφατα ο 35χρονος με τον ίδιο τρόπο κατάφερε να εξαπατήσει 30χρονο, από τον οποίο απέσπασε το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ, προκειμένου να μεσολαβήσει για να αποκτήσει μία δίκυκλη μοτοσικλέτα, από τον Ο.Δ.Δ.Υ.
Ο ιδιώτης αντιλαμβανόμενος στη συνέχεια ότι είχε εξαπατηθεί, ενημέρωσε τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων και σε νεότερη επικοινωνία με τον 35χρονο του ζήτησε να μεσολαβήσει, εκ νέου, προκειμένου να αποκτήσει ένα αυτοκίνητο μικρού κυβισμού από τον Ο.Δ.Δ.Υ.
Ο δράστης για την περίπτωση αυτή ζήτησε το χρηματικό ποσό των 1.500 ευρώ. Έκλεισαν ραντεβού για χθες Δευτέρα το μεσημέρι στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου όπου συνελήφθη από αστυνομικούς έχοντας παραλάβει το ποσό που ήταν σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα που βρέθηκαν στην κατοχή του.
Επίσης στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα, καθώς και δύο Δελτία Ταυτότητας Υπαλλήλου Εξωτερικής Φρούρησης Καταστημάτων Κράτησης.
Σε έρευνες σε σπίτια του σε Γλυφάδα και Περιστέρι, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
- 17 φωτοτυπίες Δελτίων Αστυνομικής Ταυτότητας, στις οποίες αναγράφονταν προσωπικά στοιχεία των κατόχων, όπως ΑΦΜ, ΔΟΥ, διεύθυνση κατοικίας και τηλέφωνο,
- το έγγραφο στο οποίο δήλωνε ότι έχει διατελέσει σε ειδικές Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας (Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, Τμήμα Εκβιαστών) και το οποίο χρησιμοποιούσε για να πείθει τα θύματά του,
- 245 κλεψίτυποι ψηφιακοί δίσκοι (CD-DVD),
- 45 φυσίγγια διαμετρήματος 9 mm,
- μεταλλική πτυσσόμενη αστυνομική ράβδος,
- σουγιάς 15 εκατοστών και
- γερμανικές πινακίδες κυκλοφορίας.
Επιπλέον, σε γραφείο που διατηρούσε στην Γλυφάδα, κατασχέθηκαν:
- 22 φωτοτυπίες Δελτίων Αστυνομικής Ταυτότητας, στις οποίες αναγράφονταν προσωπικά στοιχεία των κατόχων τους,
- πλαστογραφημένη εξουσιοδότηση ιδιώτη, η οποία αναφέρεται σε δικαστική απόφαση,
- 16 φερόμενες ως αποδείξεις πληρωμής του Ο.Δ.Δ.Υ. αμφιβόλου γνησιότητας,
- 3 σελίδες από ημερολόγιο όπου αναγράφονταν τύποι αυτοκινήτων, χρηματικά ποσά και ονοματεπώνυμα,
- 2 φύλλα χαρτιού όπου αναγράφονταν τύποι αυτοκινήτων, χαρακτηριστικά τους και αντίστοιχα χρηματικά ποσά.
Ο δράστης θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ οι έρευνες της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων συνεχίζονται προκειμένου να διαπιστωθεί όλο το εύρος της εγκληματικής του δραστηριότητας. Ηδη σε βάρος του εκκρεμούν τουλάχιστον 13 ποινικές δικογραφίες, που έχουν σχηματιστεί μετά από μηνύσεις εξαπατηθέντων πολιτών.
Σε τουλάχιστον μία περίπτωση εμπλέκεται και 34χρονη, η οποία συμπεριλαμβάνεται στη δικογραφία, κατηγορούμενη για απάτη κατά συναυτουργία.                                                   ΠΗΓΗ