Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Η Ρεπούση θέλει τώρα να καταργήσει και τα... Αρχαία ελληνικά!


Είπε τα αρχαία "νεκρή γλώσσα" και επιτέθηκε στον Σαμαρά! 
Δεν βάζει με τίποτα μυαλό η Μαρία Ρεπούση η οποία πριν από λίγο από τη Βουλή εξαπέλυσε επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά ενώ μετά τα θρησκευτικά έθεσε και θέμα αρχαίων ελληνικών χαρακτηρίζοντάς
τα "νεκρή γλώσσα". Φωτογραφίζοντας τον διάλογο μεταξύ του Αντώνη Σαμαρά και του μητροπολίτη Ανθίμου στη ΔΕΘ η κα

Ρεπούση είπε ότι όταν μιλάμε για σχολείο δεν θα πρέπει να κλείνουμε στους μητροπολίτες και πως όποιος επιθυμεί ορθόδοξη κατήχηση ας πάει στο κατηχητικό. "Το σχολείο είναι ουδετερόθρησκο".

Η πρόκληση ωστόσο δεν σταμάτησε εκεί αφού αμέσως μετά η κα Ρεπούση ζήτησε να μειωθούν οι ώρες διδασκαλίες των αρχαίων ελληνικών και να γίνουν προαιρετικά καθώς όπως είπε τόσο τα αρχαία ελληνικά όσο και τα λατινικά είναι νεκρές γλώσσες. Αν θέλουμε να αναβιώσουμε τα αρχαία ελληνικά να προσέξουμε τα μουσεία μας και τον πολιτισμό μας και όχι να αυξάνουμε τις ώρες διδασκαλίας στα σχολεία.

Η απάντηση ωστόσο ήρθε πληρωμένη από τον ίδιο τον Υπουργό Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλο ο οποίος έλαβε άμεσα τον λόγο και ξεκαθάρισε πως τα αρχαία ελληνικά δεν είναι νεκρή γλώσσα. "Η αρχαία ελληνική δεν έχει σχέση με τα λατινικά. Εξελίσσεται αλλά είναι μια γλώσσα διαφορετική από τα λατινικά. Ακόμα και κορυφαίοι δημοτικιστές όπως ο Δελμούζος δίδασκαν την αρχαία ελληνική" είπε. Αίσθηση μάλιστα προκάλεσε το γεγονός ότι ο κ. Αρβανιτόπουλος υπεννόησε σαφώς ότι η κα Ρεπούση διακατέχεται από φανατισμό. "Είναι καλό , ιδεολογικά φορτισμένα θέματα να τα χειριζόμαστε με νηφαλιότητα" είπε με νόημα ο Υπουργός.

Ι.Δ-http://logia-tou-aera.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου