Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Αντώνης Ρουπακιώτης «Δόθηκε μάχη και με αυτοθυσία αποτράπηκε η απόδραση»


Αρθρογράφος: Ελισάβετ Παπανικολάου

Αντώνης Ρουπακιώτης «Δόθηκε μάχη και με αυτοθυσία αποτράπηκε η απόδραση»
Τα δημόσια εύσημα , έδωσε στους Ανδρες της Εξωτερικής Φρουράς Τρικάλων, στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους, στους Αστυνομικούς και στον Διευθυντή των Φυλακών Τρικάλων, ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης, σε δηλώσεις του μετά το πέρας της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στις φυλακές Τρικάλων.


«Χθες το απόγευμα, στη φυλακή, εδώ, έγινε μια πραγματική μάχη διάρκειας 15 περίπου λεπτών. Οπλοφόροι από ελικόπτερο, που είχαν σκοπό να βοηθήσουν σε απόδραση τον Παναγιώτη Βλαστό, επιτέθηκαν με καλάσνικοφ και χωρίς να σταματήσουν να πυροβολούν, θέλησαν με αυτόν τον τρόπο να αποδυναμώσουν τους 2 εξωτερικούς φρουρούς. Αυτοί, με αυτοθυσία - και κυριολεκτώ - όχι μόνο απέτρεψαν αυτόν τον κίνδυνο, αλλά σεβόμενοι και τη ζωή των άλλων, οι οποίοι είχαν συμμετάσχει μέχρι εκείνη τη στιγμή στη μάχη - γιατί επρόκειτο για μάχη - κατάφεραν, στην πρώτη φάση, να αποδυναμώσουν το ίδιο το ελικόπτερο.
Σε μια δεύτερη, όμως, φάση έγινε απόπειρα να αποδράσει ο κατηγορούμενος, το όνομα του οποίου προανέφερα. Παρεμποδίστηκε, ωστόσο, από τα συρματοπλέγματα, τα οποία είχαμε τοποθετήσει από το καλοκαίρι στη φυλακή αυτή. Και έτσι ο κρατούμενος δεν απέδρασε.
Οι δύο φύλακες - με αυτοθυσία επαναλαμβάνω - υπερασπίστηκαν το καθήκον τους, συνέδραμαν άμεσα και σε μια άψογη μεταξύ τους συνεργασία, με τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους, τον διευθυντή και τους αστυνομικούς, έφεραν ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Το υπουργείο Δικαιοσύνης είχε το χρέος να ευχαριστήσει τους εξωτερικούς φρουρούς, τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους, τους αστυνομικούς και τον διευθυντή, οι οποίοι συνέβαλαν στο αποτέλεσμα αυτό», ανέφερε ο υπουργός.
Ο κ. Ρουπακιώτης αναφέρθηκε, επίσης, στην πολιτική του υπουργείου Δικαιοσύνης, που έχει, όπως είπε, δύο όψεις. «Πρώτον, ανθρώπινες συνθήκες ζωής μέσα στην φυλακή, για να εφαρμόσουμε σύγχρονες σωφρονιστικές αντιλήψεις αλλά και, ταυτόχρονα, να διασφαλίσουμε τους Έλληνες πολίτες, έξω από τις φυλακές, ότι δεν κινδυνεύει η ζωή τους από εγκληματικές πράξεις» τόνισε κ. Ρουπακιώτης.

Ο υπουργός, αναφέρθηκε και στο αίτημα της δικηγόρου του κρατούμενου Παναγιώτη Βλαστού, ενώ έκανε λόγο για «πενιχρό προϋπολογισμό που δεν επιτρέπει να υπάρξουν περισσότερα μέτρα και καλύτερα προστασίας των Φυλακών».

Από την πλευρά του, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Θεσσαλίας υποστράτηγος Βασίλης Χαλάτσης, δεν έδωσε κάποιο επιπλέον στοιχείο πέρα των όσων έχουν ανακοινωθεί ήδη από την ΕΛ.ΑΣ. για την υπόθεση, αφήνοντας να εννοηθεί, ότι είναι σε καλό δρόμο η διερεύνηση της υπόθεσης, όσον αφορά την πλήρη διαλεύκανση, καθώς υπάρχουν και 2 γυναίκες στην υπόθεση που επιβιβάστηκαν στο ελικόπτερο όταν αυτό ξεκίνησε από την Αθήνα και αποβιβάστηκαν πριν την επίθεση στις Φυλακές Τρικάλων.                                                                                              πηγη   
 
Σχολιο Συναδελφου οπου και συμφωνω απολυτα.external-guards
ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΒΛΕΠΑΤΕ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ''ΠΟΛΕΜΟ'' ΜΙΛΑΜΕ Κ ΓΙΑ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΠΥΡΟΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΑΝ ,ΟΣΟΙ ΗΡΩΕΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΒΑΡΔΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΩΡΑ,ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΕΝΑ,Ο ΘΕΟΣ ΕΒΑΛΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ Κ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΘΥΜΑΤΑ ΑΠΟ Ε Ξ Ω Τ Ε Ρ Ι Κ Ο Υ Σ Φ Ρ Ο Υ Ρ Ο Υ Σ!!!ΤΟ ΤΟΝΙΖΩ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΜΑΣ Κ ΚΑΤ'ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΙ ΜΑΣ,ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ.... ΠΩΣ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ Η' ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΡΑΤΗΣΗΣ,ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΙΣ ΥΠΕΡΥΨΩΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΜΕΤΡΙΚΕΣ ΣΚΟΠΙΕΣ Κ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΖΟΝΤΑΙ Ε Ξ Ω Τ Ε Ρ Ι Κ Ο Ι Φ Ρ Ο Υ Ρ Ο Ι ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΡΑΤΗΣΗΣ!!!!!! ΠΑΛΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ Κ ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ΕΣΤΩ Κ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΘΟΥΝ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ,Π.Χ ΥΛΙΚΟΤΕΧΝΙΚΑ ΜΕΣΑ, ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΣΤΙΣ ΣΚΟΠΙΕΣ Κ.Λ.Π. ΑΣ ΜΗΝ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΑΜΗΝ,ΜΕ ΘΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΒΟΥΝ ΑΥΤΑ!!!!!      
Kwnstantinos Karras 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου