Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Απόπειρα απόδρασης του Βλαστού από τις φυλακές Τρικάλων με ελικοπτερο απετραπει μετα απο μαχη των ανδρων της Εξωτερικης Φρουρας

Μπράβο στον ηρωισμό των συναδέλφων μας! Τιμήσανε για άλλη μια φορά την υπηρεσία μας! Respect.Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο Βλαστός προσπάθησε να αποδράσει με ελικόπτερο
Απόπειρα απόδρασης λίγο πριν τις 5 μ.μ. με ελικόπτερο, ανταλλαγή πυροβολισμών και κατάρριψη του ελικοπτέρου.

Οι Εξωτερικοι Φρουροι...
με το που αντελήφθησαν το περιστατικό σήμαναν συναγερμό (σ.σ. υπήρχε επιφυλακή τις τελευταίες μέρες μιας και είχαν φτάσει πληροφορίες για «χτύπημα» έπειτα από τα γεγονότα στον Κορυδαλλό). Άντρες της εξωτερικής φρουράς και αστυνομικοί έδειξαν αυτοθυσία, χτύπησαν το ελικόπτερο το οποίο και εξαναγκάσαν να προσγειωθεί σε χώρο δίπλα από τις φυλακές..   Συνελήφθησαν σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του trikalavoice.gr τρια άτομα. Στο σημείο έχει σπεύσει όλη σχεδόν η αστυνομική δύναμη των Τρικάλων...
Η φωτό του trikalavoice.gr είναι από τη στιγμή που η ανταλλαγή πυρών είναι σε εξέλιξη, με το ελικόπτερο να διακρίνεται.


Το ελικόπτερο πετούσε επί μισή ώρα πάνω από τις φυλακές και με έναν γάντζο προσπαθούσε να ξηλώσει την περίφραξη του σωφρονιστικού καταστήματος, προκειμένου να ανέβουν οι κρατούμενοι και να επιβιβαστούν σε αυτό για να αποδράσουν.

Αμέσως η( αστυνομική)Εξωτερικη Φρουρά άρχισε να πυροβολεί, το ελικόπτερο καταρρίφθηκε και βρέθηκε
μέσα  , σε χώρο δίπλα από τις φυλακές.με αποτέλεσμα ο Π. Βλαστός, κρατούμενος για την υπόθεση της απαγωγής του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, να τραυματιστεί .. Ο δικηγόρος του βαρυποινίτη Φ. Ραγκούσης επιβεβαίωσε το συμβάν και τον τραυματισμό του κρατουμένου. Μάλιστα όπως δήλωσε στη zougla.gr πρέπει να μεταφερθεί άμεσα στο νοσοκομείο για την περαιτέρω ιατρική περίθαλψη.

Ο πιλότος του ελικοπτέρου επίσης τραυματίστηκε, ενώ οι υπόλοιποι επιβαίνοντες δεν υπέστησαν σωματική βλάβη και συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς και τους Εξωτερικους Φρουρους.

Ο Παναγιώτης Βλαστός είχε προσπαθήσει να αποδράσει από τις φυλακές Κορυδαλλού στις 12 Δεκεμβρίου του 2011, οπότε και είχε κρατήσει ομήρους. Πρόκειται για την τρίτη επιχείρηση απόδρασης με ελικόπτερο μετά τα εγχειρήματα του Β. Παλαιοκώστα και του Αλκέτ Ριζάι, το 2006 και το 2009 αντίστοιχα.

Αυτήν τη στιγμή επικρατεί κινητικότητα και έχουν αποκλειστεί όλοι οι δρόμοι γύρω από τις φυλακές από ισχυρότατες αστυνομικές δυνάμεις.

Ενδεικτικό της κρισιμότητας της κατάστασης είναι ότι στο σημείο έχει σπεύσει και ο αντιπεριφερειάρχης κ. Μιχαλάκης, ενώ η όλη αστυνομική επιχείρηση συντονίζεται από τον διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Τρικάλων ταξίαρχο Γιώργο Σουγλιέρη.

Η επίσημη ενημέρωση που υπάρχει από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει τα εξής: «Στις 16.45 ελικόπτερο στο οποίο επέβαιναν τέσσερα άτομα προσέγγισε τις φυλακές Τρικάλων. Οι αστυνομικοί και οι Εξωτερικοι Φρουροι δέχθηκαν πυρά από το ελικόπτερο τα οποία ανταπέδωσαν με αποτέλεσμα να το εξαναγκάσουν να προσγειωθεί σε χώρο δίπλα από τις φυλακές. Οι τέσσερις επιβαίνοντες συνελήφθησαν». 
                                                                                                                                πηγες¨.   http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2013/02/blog-post_2935.html?m=1                                                                                                                                                                                             http://www.zougla.gr/greece/article/tora-apopira-apodrasis-me-elikoptero

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου