Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

Υπουργος Δικαιοσυνης. «Γιατί υπέγραψα τα μέτρα»

Για πράξη πολιτικής ευθύνης κάνει λόγο ο υπουργός Δικαιοσύνης

«Πράξη πολιτικής ευθύνης» χαρακτηρίζει την υπογραφή των μέτρων ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης προσθέτοντας πως... «αν ανήκεις σε εκείνους που πιστεύουν ότι πρέπει να μείνουμε στο ευρώ, αναγκάζεσαι να αποδεχθείς και να ανεχθείς απαιτήσεις που σε καμία άλλη περίπτωση δεν θα δεχόσουν».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, σε συνέντευξή του στο Πρώτο Θέμα, τονίζει πως οι δικαστές πρέπει να συνεισφέρουν και εκείνοι όπως όλοι οι Έλληνες. Προαναγγέλλει μάλιστα την αλλαγή στο καθεστώς επιθεώρησης των δικαστών, ώστε να γίνεται πιο ουσιαστικός έλεγχος και να αποκτήσει ο θεσμός αξιοπιστία.

Στην ερώτηση αν δέχτηκε τηλεφώνημα από τον πρωθυπουργό ώστε να τον πείσει να υπογράψει τα μέτρα, ο κ. Ρουπακιώτης δηλώνει: «Δεν υπήρξε τηλεφώνημα του πρωθυπουργού προς εμένα. Σε στιγμές κρίσεις υπάρχουν και ιδιαίτερες απόψεις, ιδεολογικές και πολιτικές. Ο κάθε υπουργός προσπαθεί τις πολιτικές του επιλογές να τις εντάξει στο μέτρο του εφικτού, στο πλαίσιο υπεράσπισης των ιδεολογικών και πολιτικών του σκέψεων».

Στην ερώτηση αν θα αντέξει η κοινωνία, ο υπουργός Δικαιοσύνης δηλώνει: «Δυστυχώς η κοινωνία καλείται να αντέξει. Μέχρι πόσο θα φανεί. Προσδοκώ ότι με τα μέτρα ιδιαίτερα τα αναπτυξιακά, θα αρχίσουμε σιγά - σιγά να βγαίνουμε από το τούνελ».

Ο κ. Ρουπακιώτης χαρακτηρίζει τη Χρυσή Αυγή ως κίνδυνο για τη Δημοκρατία προσθέτοντας ότι εκμεταλλεύεται τις συνθήκες κρίσης πείθοντας συμπολίτες μας πως είναι η δύναμη που μπορεί να προσφέρει λύσεις.                       
                                                                                          πηγη       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου