Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Ενημερωτικό σημείωμα απο Π.Ο.Υ.Ε.Φ

Θέμα: Ενημερωτικό σημείωμα                 
Κύριε Πρόεδρε,
Παρακαλούμε όπως ενημερώσετε τους συνάδερφους, μέλη του σωματείου σας, για τη δράση της Π.Ο.Υ.Ε.Φ. μετά την ανάληψη καθηκόντων της νέας κυβέρνησης και μέχρι σήμερα.

Πιο συγκεκριμένα, κατά το προαναφερόμενο χρονικό διάστημα, το Δ.Σ. της Π.Ο.Υ.Ε.Φ. συναντήθηκε 2 φορές με τον νέο Υπουργό Δικαιοσύνης Κο Ρουπακιώτη και 5 φορές με τον νέο υφυπουργό Κο Καραγκούνη, με τελευταία συνάντηση στις 4/9/2012.
Στις συναντήσεις αυτές οι οποίες πραγματοποιήθηκαν σε άριστο κλίμα, αλλά υπό το βάρος τόσο της οικονομικής αβεβαιότητας, όσο και του έντονου προβληματισμού ειδικά μετά τις τελευταίες αποδράσεις κρατουμένων.
Η νέα πολιτική ηγεσία ενημερώθηκε τόσο για το σκοπό σύστασης της υπηρεσίας και το σύνολο του νομοθετικού πλαισίου που τη διέπει, όσο και για την αναγκαιότητα της ύπαρξής της, την ανάγκη εξέλιξής της και για το ύψιστο έργο που προσφέρει στην ασφάλεια των Καταστημάτων Κράτησης και του κοινωνικού συνόλου γενικότερα
Κατατέθηκε το διεκδικητικό πλαίσιο της Π.Ο.Υ.Ε.Φ. και επιμέρους υπομνήματα για τα σπουδαιότερα θέματα που ταλανίζουν την υπηρεσία, τα οποία και αναλύθηκαν και συζητήθηκαν διεξοδικά σε όλα τα επιμέρους σημεία τους, ένα προς ένα.
Παρά την καλή διάθεση και την κατανόηση που επέδειξαν τόσο ο νέος Υ.Δ.Δ.Α.Δ. και ο νέος Υφυπουργός, μας τόνισαν ότι η χρονική συγκυρία, η δεινή οικονομική κατάσταση της χώρας, δεν αφήνει πολλά περιθώρια για την ικανοποίηση οικονομικών αιτημάτων και ότι δεν μπορούν να υποσχεθούν, πολύ δε περισσότερο να δεσμευτούν πάνω σ’ αυτά.
Για θέματα όμως θεσμικού χαρακτήρα δεσμεύτηκαν ότι θα ξεκινήσει η υλοποίησή τους άμεσα.
Προτεραιότητα θα δοθεί στην αποζημίωση των δεδουλευμένων (νυχτερινά – εξαιρέσιμα), στις τροπολογίες για την συνυπηρέτηση συζύγων και τα οχήματα, στις μετεκπαιδεύσεις, στην 24ωρη οπλοφορία, στη δημιουργία Πτέρυγας Νοσηλείας Κρατουμένων στο ΑΤΤΙΚΟ Νοσοκομείο, στην προώθηση της προκήρυξης πρόσληψης των 500 υπαλλήλων, στην Ιεραρχία Της Εξωτερικής Φρουράς και τέλος σε παρεμβάσεις που θα κριθούν αναγκαίες για την εξέλιξη της υπηρεσίας.
Συμφωνήθηκε στα πλαίσια της αγαστής συνεργασίας για την ανάπτυξη της υπηρεσίας, οι συναντήσεις να συνεχιστούν, με σκοπό την προώθηση και επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί.
Για την πορεία των επόμενων συναντήσεων και την εξέλιξη των επιμέρους ζητημάτων θα σας ενημερώσουμε με νεότερες ανακοινώσεις μας.                                         πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου