Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Αρχές του 2012 οι νέες φυλακές στα Χανιά???



Θα διαθέτουν συστήματα αντίστοιχα με αυτά των αεροδρομίων
Μετά από συνεχείς αναβολές, φαίνεται πως το 2012 θα σηματοδοτήσει οριστικά την έναρξη λειτουργίας των νέων φυλακών στην Αγυιά Χανίων.

Σύμφωνα με το Flashnews.gr, η «Θέμις Κατασκευαστική ΑΕ» προκήρυξε για τις αρχές Δεκεμβρίου δύο ακόμη δημοπρασίες που αφορούν στον εξοπλισμό ασφαλείας και σε προμήθεια ηλεκτρικών συσκευών, έργο το οποίο θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί εντός 45 ημερών, δηλαδή μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου.
Συγκεκριμένα, ο πρώτος διαγωνισμός ο οποίος θα διεξαχθεί στις 7 Δεκεμβρίου, αφορά στην προμήθεια εξοπλισμού ασφαλείας στις φυλακές και συγκεκριμένα στην προμήθεια μαγνητικών πυλών ελέγχου επισκεπτών και συσκευής ελέγχου χειραποσκευών.
Δηλαδή οι νέες φυλακές στα Χανιά θα έχουν πλέον συστήματα ελέγχων αντίστοιχα με εκείνα που υπάρχουν , για παράδειγμα, στα αεροδρόμια.
Ο συνολικός προυπολογισμός ανέρχεται στα 88.280 ευρώ, και τα συστήματα ασφαλείας θα πρέπει να έχουν εγκατασταθεί σε 45 ημέρες από την υπογραφή της σύμβασης με την ανάδοχο εταιρεία.
Επίσης στις 8 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί ο δεύτερος διαγωνισμός που αφορά στην προμήθεια ηλεκτρικών συσκευών προυπολογισμού 47.377 ευρώ.
Στο μεταξύ, τον Σεπτέμβριο πραγματοποιήθηκε ο διαγωνισμός για την προμήθεια εξοπλισμού γραφείων προϋπολογισμού 82.922 ευρώ, ενώ το καλοκαίρι ξεκίνησε και το έργο κατασκευής των αγωγών σύνδεσης των νέων φυλακών αλλά και των παρακείμενων αγροτικών φυλακών , με τον δημοτικό αγωγό αποχέτευσης.
Υπενθυμίζεται πως οι νέες φυλακές Χανίων ή το «Γενικό Κατάστημα Κράτησης Κρήτη Ι» όπως είναι και η επίσημη ονομασία του, κατασκευάστηκε σε οικόπεδο επιφανείας 50 περίπου στρεμμάτων, στην περιοχή της Αγυιάς, Δυτικά της Αγροτικής φυλακής.
Η συνολική επιφάνεια των κτηρίων του συγκροτήματος είναι 14.855 m2, με υπόγειους χώρους 2.710 m2 περίπου.
Τα κτίρια είναι διώροφα και στεγάζουν την κυρίως φυλακή και τις υποστηρικτικές λειτουργίες της.
Οι διαδικασίες για την ανέγερσή τους ξεκίνησαν το 2000 και μετά από μιαν ολόκληρη δεκαετία και αφού έχουν δοθεί περίπου 20 εκατ. ευρώ, όπως φαίνεται το 2011, θα είναι και η χρονιά έναρξης της λειτουργίας τους.
Βέβαια σημείο αιχμής αποτελεί και το θέμα της ενίσχυσης του αριθμού των σωφρονιστικών υπαλλήλων, καθώς είναι δεδομένο πως οι υπάλληλοι που εργάζονται σήμερα στις μικρές και απαρχαιωμένες δικαστικές φυλακές, σε καμία περίπτωση δεν επαρκούν για την πλήρη λειτουργία των νέων φυλακών.
Έχει εξεταστεί μάλιστα ακόμη και το ενδεχόμενο να ξεκινήσει η λειτουργία μόνο μιας πτέρυγας από τις νέες φυλακές, μέχρι να γίνουν προσλήψεις σωφρονιστικών υπαλλήλων.

newsbeast.gr                                                                                                                     yefkk.com                                      σχ.Φυσικα εμεις στο external-guards δεν μπορουμε να καταλαβουμε γιατι αναφερεται οτι χρειαζονται μονο σωφρονιστικοι υπαλληλοι και οχι και εξωτερικοι φρουροι?Μηπως θελει να πει κατι ο ποιητης?Για να ξυπναμε σιγα,σιγα γιατι θα μας παρουν και τα σωβρακα!!!

1 σχόλιο:

  1. σχ.Φυσικα εμεις στο external-guards δεν μπορουμε να καταλαβουμε γιατι αναφερεται οτι χρειαζονται μονο σωφρονιστικοι υπαλληλοι και οχι και εξωτερικοι φπουροι?Μηπως θελει να πει κατι ο ποιητης?Για να ξυπναμε σιγα,σιγα γιατι θα μας παρουν και τα σωβρακα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή