Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Προγράμματα για κρατούμενους στην Αγροτική Φυλακή Χανίων




Στόχος η βοήθεια στην επανένταξη
Ειδικά προγράμματα μαγειρικής και μηχανολογίας αυτοκινήτων υλοποιεί ο δήμος Χανίων για τους κρατούμενους στην Αγροτική Φυλακή Αγιάς, στο πλαίσιο των προγραμμάτων δια βίου μάθησης. Στόχος είναι να αποκτήσουν οι κρατούμενοι εφόδια που θα τους βοηθήσουν να επιτύχουν την επανένταξή της στην κοινωνία.

Εξάλλου, όπως ανακοινώθηκε, γίνονται προσπάθειες να διατεθούν καθηγητές Φυσικής Αγωγής, μέσω προγράμματος της ΓΓΑ, για εκγύμναση κρατουμένων ενώ προγραμματίζεται και η οργάνωση πολιτιστικών και ψυχαγωγικών εκδηλώσεων.
Το πλαίσιο δράσης των προγραμμάτων Διά Βίου Μάθησης παρουσιάστηκε σήμερα και, όπως επεσήμανε ο δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης, «ο δήμος έχει προβλέψει τη δημιουργία Γραφείου Διά Βίου Μάθησης, επιδιώκοντας την προώθηση της διαρκούς εκπαίδευσης, με σκοπό την απόκτηση ή ανάπτυξη γνώσεων, δεξιοτήτων και ικανοτήτων, οι οποίες συμβάλλουν στη διαμόρφωση ολοκληρωμένων προσωπικοτήτων, την επαγγελματική ένταξη κι εξέλιξη του ατόμου, την κοινωνική συνοχή, την ανάπτυξη της ικανότητας ενεργού συμμετοχής στα κοινά και, συνακόλουθα, την κοινωνική, οικονομική και πολιτιστική ανάπτυξη».
Στους άμεσους στόχους είναι ακόμα να οργανωθούν προγράμματα για ΑμΕΑ στο Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων, (Πληροφορική, Θεατρικό Παιχνίδι, Μουσικοθεραπεία, Ζωγραφική, Μαγειρική και Κεραμική-Πηλοπλαστική), για Ρομά, καθώς και για οικονομικούς μετανάστες, ενήλικους και ανήλικους, σε διάφορα σχολεία (Ελληνική Γλώσσα, Ιστορία και Πολιτισμός, Αγγλική και Αλβανική Γλώσσα και Πληροφορική).

newsbeast.gr                                                                                                              yefkk.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου