Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

: Ένας χρόνος από τον θάνατο του ήρωα πιλότου μας Σήφη Αναστασάκη


Απόδοση τιμής, που δεν «σηκώνει» κομματική και γενικά πολιτική εκμετάλλευση ήταν η επιμνημόσυνη δέηση και τα αποκαλυπτήρια προτομής του πιλότου, Σμηναγού Ιωσήφ Αναστασάκη που σκοτώθηκε πέρυσι σε σύγκρουση 2 F-16 και η οποία έγινε χθες σε χωριό έξω από το Ηράκλειο Κρήτης. Υπό το πνεύμα αυτό σεμνή ήταν και η....
παρουσία του Υπουργού Άμυνας κ. Πάνου Μπεγλίτη όπως και η ομιλία του.

«Αείμνηστε Σήφη Αναστασάκη, είμαστε όλοι συγκλονισμένοι από την απώλειά σου. Πριν από ένα χρόνο, σε αποχαιρετήσαμε και τώρα, ένα χρόνο μετά, η απώλειά σου παραμένει δυσβάσταχτη για τη γυναίκα σου, για τα παιδιά σου, για τους γονείς σου, για τους συγχωριανούς σου, για όλη την Κρήτη, για όλη την Ελλάδα και για τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Ήρθα εδώ για να αποδώσω ένα μικρό χρέος, ανταποδοτικά, για όλα εκείνα που έκανες στο σύντομο βίο σου, με μια διαδρομή ήθους, παλικαριάς, καθήκοντος. Έπεσες εν ώρα καθήκοντος, σε διατεταγμένη υπηρεσία και γι’ αυτό η Ελλάδα, ο Ελληνικός λαός, όλοι μας σου χρωστάμε πολλά και δεν ξέρω αν μπορούμε ποτέ να στα ανταποδώσουμε.

Το μήνυμα της θυσίας σου παραμένει σκληρό, παραμένει επίκαιρο για την νέα γενιά, για τους συναδέλφους σου, για τα παιδιά του ελληνικού λαού που παλεύουν καθημερινά κάτω από τις πιο αντίξοες συνθήκες για να κρατήσουν ισχυρή την αυτοπεποίθησή μας, για να υπερασπιστούμε την εθνική μας ανεξαρτησία από εξωτερικές απειλές», είπε μεταξύ άλλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου