Πέμπτη 6 Αυγούστου 2015

Ποιοι θα δουν αύξηση στο Δημόσιο -Ποιοι μισθοί θα παγώσουν





Σημαντικές αλλαγές έρχονται, μέσω των απαιτήσεων των δανειστών και της διαπραγμάτευσης, στα μισθολόγια των Δημοσίου, αφού αναμένεται να υπάρξουν αναπροσαρμογές με αυξήσεις και μειώσεις.

Βάσει των απαιτήσεων των εταίρων έρχονται σημαντικές αλλαγές με τη δημιουργία υπαλλήλων δύο ταχυτήτων, καθώς θα παγώσουν όλες οι μισθολογικές ωριμάνσεις ως και το 2022 ή τουλάχιστον ως το 2020 ενώ ταυτόχρονα τα πτυχία θα έχουν καθοριστικό ρόλο στη διάρκεια της μισθολογικής ωρίμανσης.

Το σχέδιο για την αύξηση μισθών και ποιους αφορά

Το νέο σχέδιο προβλέπει αυξήσεις μισθών ανά 2 έτη για τους κατόχους πτυχίων ΑΕΙ και ΤΕΙ, ενώ για τους υπαλλήλους πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης η μισθολογική ωρίμανση θα έρχεται ανά 3 έτη. Ωστόσο οι δανειστές πιέζουν ώστε να αυξηθεί το χρονικό όριο για τους πτυχιούχους στα 3 έτη και για τους μη πτυχιούχους ως και στα 5 έτη, γεγονός που θα σημάνει έμμεσο πάγωμα των αυξήσεων και μικρότερη μισθολογική ανέλιξη.

Την ίδια ώρα οι δανειστές επιμένουν ό,τι για την καλύτερη λειτουργία των υπηρεσιών πρέπει να δοθούν κίνητρα έτσι που μεταφράζονται σε μισθολογικές αυξήσεις οι οποίες μάλιστα μπορεί να φτάσουν και το 8%.

http://policeonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου