Εκπληξη προκαλεί η δήλωση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση, για τη δολοφονία της 4χρονης Άννυ. Ο κ. Πανούσης δήλωσε ότι υπάρχει ένας κώδικας τιμής μέσα στις φυλακές και πρόσθεσε: «Γι” αυτό σας είπα ότι εγώ νομίζω ότι σε αυτές τις περιπτώσεις πολύ γρήγορα θα έχουμε τον θάνατο και του δράστη».
Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Realfm, ο κ. Πανούσης αναφέρθηκε στο έγκλημα. «Δεν μπορεί κανείς ούτε να το αναλύσει εγκληματολογικά, ούτε ποινικά, ούτε κοινωνικά. Μιλάμε για μια ακραία, μη ανθρώπινη συμπεριφορά. Πολλώ μάλλον που ήταν και παιδί του – δεν ήταν ένα ξένο παιδί που απήχθη ή κάτι άλλο», είπε ο υπουργός.
Πρόσθεσε ότι πρόκειται για μία σκοτεινή πλευρά της ανθρώπινης φύσης, η οποία δεν έχει αντικείμενο εξέτασης. «Δεν έχει τίποτα να πεις», πρόσθεσε.
Αναφερόμενος στον δράστη του εγκλήματος, τον πατέρα της Άννυ, ο κ. Πανούσης είπε: «Δεν αντέχεται αυτό ούτε από τον ίδιο που το έκανε, ούτε από τη σύζυγο».
Και πρόσθεσε: «Όταν σκοτώσεις τη μάνα σου ή το παιδί σου… και όλα αυτά με βιασμούς ή τέτοιου είδους δολοφονίες. Υπάρχει ένας κώδικας τιμής μέσα στις φυλακές, εντός ή εκτός εισαγωγικών. Άρα γι’ αυτό σας είπα ότι εγώ νομίζω ότι σε αυτές τις περιπτώσεις πολύ γρήγορα θα έχουμε τον θάνατο και του δράστη».
Η δήλωση πάντως του κ.Πανούση φαίνεται να έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις στο Twitter:    trelokouneli.gr