Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Ρωσία: Ετοιμάζουν φυλακή για 4.000 κρατούμενους, με σάουνα και μουσείο!

elas-lyste.blogspot

Θα είναι μία από τις πιο μοντέρνες φυλακές στον κόσμο, με τον κάθε κρατούμενο να έχει στη διάθεσή του επτά τετραγωνικά μέτρα.

Ο ίδιος ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε τη δημιουργία της μεγαλύτερης φυλακής της Ευρώπης, το 2006. Εννιά χρόνια αργότερα, το 2015, πιστεύεται πως θα γίνουν τα εγκαίνια του συγκροτήματος, που εκ πρώτης όψεως τουλάχιστον, δεν θα θυμίζει σε τίποτα φυλακή.

Πρόκειται για την φυλακή Κρέστι στην Αγία Πετρούπολη. Θα μπορεί να φιλοξενήσει 4.000 κρατούμενους βάσει των «ευρωπαϊκών στάνταρ», όπως τονίζουν οι υπεύθυνοι, που σημαίνει ότι σε κάθε ένα κατάδικο θα αντιστοιχούν 7 τετραγωνικά μέτρα.

Αυτό όμως δεν είναι το μόνο που ξεχωρίζει τη φυλακή Κρέστι από τις υπόλοιπες της Ρωσίας, αλλά και από την εικόνα των σταλινικών ή και τσαρικών φυλακών που έχει κανείς στο νου: Στην Κρέστι οι κρατούμενοι θα έχουν στη διάθεσή τους σάουνα, αθλητικό συγκρότημα, γυμναστήριο, αίθουσα συναυλιών, αλλά και μουσείο!

Η φυλακή Κρέστι φιλοξενεί αυτή τη στιγμή 1.150 κρατούμενους και ιδρύθηκε το 1730, επί του Τσάρου Αλέξανδρου του Τρίτου από τον Άντονι Τομίσκο. Σύμφωνα με το θρύλο, ο Τομίσκο στοίχειωσε τη φυλακή και το φάντασμά του γυρνά ακόμα στα κελιά. Κατά τη Ρωσική Επανάσταση του 1917, η φυλακή αλώθηκε κατά τα πρότυπα της Άλωσης της Βαστίλης της Γαλλικής Επανάστασης.
Πηγή ➤ protothema                                                                                                                             http://elas-lyste.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου