Σάββατο 19 Ιουλίου 2014

Σε ειδικό θάλαμο του νοσοκομείου στον Κορυδαλλό ο Μαζιώτης


ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΝΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΕΙ - ΔΗΛΩΣΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ «ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ»

Στο νοσοκομείο των Φυλακών Κορυδαλλού βρίσκεται από το απόγευμα του Σαββάτου ο Ν. Μαζιώτης, αφού η αστυνομία έκανε δεκτό το αίτημά του να μεταφερθεί στις φυλακές προκειμένου να εκτίσει την ποινή του. 
Με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας η μεταγωγή, με μία «στάση» στο Εφετείο και την Ευελπίδων. Νωρίτερα, ο συλληφθείς τρομοκράτης αρνήθηκε να απαντήσει στον 27ο Τακτικό Ανακριτή που τον επισκέφθηκε στο νοσοκομείο για να λάβει την απολογία του. Ο ηγέτης του «Επαναστατικού Αγώνα» θα βρεθεί ξανά ενώπιον του δικαστικού λειτουργού την Δευτέρα μετά το μεσημέρι.

Ο τραυματίας, καταδικασμένος για την υπόθεση της οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας, σύμφωνα με πληροφορίες, δήλωσε στον ανακριτή «Επαναστάτης» και ζήτησε να μεταφερθεί στις φυλακές, υπογράφοντας υπεύθυνη δήλωση με την οποία αναλαμβάνει την ευθύνη για την κατάσταση της υγείας του.

Ο 27ος τακτικός ανακριτής μετέβη στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός το πρωί, προκειμένου να λάβει την απολογία του κατηγορούμενου για τις νέες ποινικές διώξεις που ασκήθηκαν σε βάρος του.

Ο Νίκος Μαζιώτης φέρεται να αρνήθηκε να πει ακόμα και το όνομά του στον ανακριτή. «Θέλω να φύγω από εδώ, δεν πρόκειται δώσω καμία απάντηση σε νοσοκομειακό περιβάλλον», ανέφερε ο Μαζιώτης.
Στη συνέχεια υπέγραψε με δική του ευθύνη, παρά την αντίθετη γνώμη των γιατρών, έγγραφο με το οποίο ζήτησε εξιτήριο από το νοσοκομείο.
Ο δικαστικός λειτουργός του έδωσε προθεσμία για την απολογία του για την ερχόμενη ΔΕΥΤΈΡΑ στις 13:30'.
Μεταγωγή με δρακόντεια μέτρα
Η πομπή αυτοκινήτων και μηχανών της ΕΛ.ΑΣ. και της Αντιτρομοκρατικής ξεκίνησε από τον Ευαγγελισμό λίγα λεπτά πριν τις 16.30.
Πρώτος προορισμός ήταν η οδός Λουκάρεως και το Εφετείο. Κατά την άφιξη της πομπής τα μέτρα ασφαλείας ήταν δρακόντεια, με τα δύο ελικόπτερα της ΕΛ.ΑΣ. να υπερίπτανται και στο έδαφος οι δρόμοι περιμετρικά της εισόδου της Λουκάρεως να έχουν αποκλειστεί από άνδρες των ΕΚΑΜ και αστυνομικούς.
Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ο τρομοκράτης πήρε στις 17.00 περίπου το δρόμο για το γραφείο του Εισαγγελέα στην Ευελπίδων και τελικά μετήχθη στο νοσοκομείο του Κορυδαλλού, όπου και θα συνεχιστεί η κράτησή του σε ειδικό θάλαμο με αλεξίσφαιρα τζάμια και κάμερες παρακολούθησης.
Το κατηγορητήριο
Ο Νίκος Μαζιώτης, ήδη καταδικασμένος σε -κατά συγχώνευση- 25ετη κάθειρξη για συμμετοχή στην οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας» διώκεται μετά την πρόσφατη σύλληψη του στο Μοναστηράκι για: Η ποινική δίωξη περιλαμβάνει κατηγορίες για:
  • Απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση από κοινού και κατά μόνας
  • Παράνομη οπλοφορία πυροβόλου όπλου κατ' εξακολούθηση
  • παράνομη οπλοχρησία κατ΄εξακολούθηση
  • Παραβάσεις σχετικές με εκρηκτικές ύλες
  • Ληστείες τελεσθείσες από κοινού και κατά συρροή από δράστες με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους , από την μία εκ των οποίων προήλθε βαριά σωματική βλάβη
  • Εγκληματική οργάνωση
  • Υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης
  • Πλαστογραφία μετά χρήσεως
  • Διακεκριμένη περίπτωση κλοπών από δράστες που έχουν ενωθεί για να διαπράττουν κλοπές και ληστείες κατ΄επάγγελμα και συνήθεια κατ΄εξακολούθηση
  • Εμπρησμός από πρόθεση από τον οποίο μπορούσε να προκύψει κίνδυνος σε ξένα πράγματα από κοινού.                                                                                                                                http://www.eglimatikotita.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου