Σε εξέλιξη είναι ακόμη η ένορκη διοικητική έρευνα (αρχικά ΕΔΕ) σε βάρος των σωφρονιστικών υπαλλήλων των φυλακών Κορυδαλλού, η οποία διατάχθηκε μετά την «εξαφάνιση» του Χριστόδουλου Ξηρού.
Υπενθυμίζεται ότι ο Χριστόδουλος…


Ξηρός ενώ είχε λάβει την έβδομη κατά σειρά οκταήμερη άδεια από τις φυλακές Κορυδαλλού, επέλεξε να «σπάσει» την άδεια και να ακολουθήσει το δρόμο της φυγής.
Σκοπός της ΕΔΕ είναι να διακριβωθεί εάν ανήμερα της Πρωτοχρονιάς επετράπη στον Χριστόδουλο Ξηρό, ο οποίος ήταν «φιλοξενούμενος» στην Ε» πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού, να περάσει στην Α» πτέρυγα που είναι τα μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς. Κατά τη συνάντηση αυτή λέγεται ότι έγινε πάρτι στην πτέρυγα των Πυρήνων της Φωτιάς.
Τέλος, και οι δέκα σωφρονιστικοί υπάλληλοι, οι οποίοι τη νύχτα ήταν σε υπηρεσία, έχουν τεθεί ήδη σε διαθεσιμότητα, με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου. Οι δέκα σωφρονιστικοί υπάλληλοι θα είναι σε διαθεσιμότητα μέχρι να εκδοθεί το πόρισμα της ΕΔΕ.http://www.trelokouneli.gr/ede-gia-tous-sofronistikous-upallilous-pou-eichan-bardia-thn-protochronia-stis-fulakes-korudallou/