Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014

Δωμάτιο-κελί για τον Σάββα Ξηρό


Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, με εκατοντάδες αστυνομικούς, θα νοσηλευθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας το μέλος της οργάνωσης «17 Νοέμβρη» Σάββας Ξηρός.


Το σύνολο της ηγεσίας της τοπικής ΕΛ.ΑΣ. επιθεώρησε χθες τους χώρους προκειμένου να ληφθούν άμεσα αστυνομικά μέτρα στο ΠΝΛ, όπου θα νοσηλευθεί ο Σάββας Ξηρός από το απόγευμα της ερχόμενης Τρίτης που θα μεταφερθεί στη Λάρισα από τις φυλακές Κορυδαλλού στις οποίες κρατείται.
Εκατοντάδες αστυνομικοί, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», ειδικών μονάδων και διμοιριών ΜΑΤ θα φρουρούν τον Σάββα Ξηρό ενώ παράλληλα θα περιφρουρούν εξωτερικούς χώρους του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου και για όσες ημέρες χρειασθεί να νοσηλευθεί στο ΠΝΛ, μετά από απόφαση της Εισαγγελίας Αθηνών. Μέχρι χθες δεν ήταν γνωστό γιατί επελέγη τελικά το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας για τη νοσηλεία του Σάββα Ξηρού, η κατάσταση της υγείας του οποίου επιδεινώνεται συνεχώς, σύμφωνα με την υπεράσπισή του. Το Α' Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά διέταξε την 30ήμερη διακοπή της ποινής του προκειμένου να νοσηλευθεί για να αντιμετωπιστεί η σκλήρυνση κατά πλάκας από την οποία πάσχει το μέλος της «17Ν».
Ετσι, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε» ο Σάββας Ξηρός θα εξετασθεί κυρίως από γιατρούς της Νευρολογικής Κλινικής αλλά και από γιατρούς της Οφθαλμολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου. Ωστόσο για όσο διάστημα απαιτηθεί, θα νοσηλευθεί σε ειδικά διαμορφωμένο θάλαμο (κελί) όπου νοσηλεύονται όλοι οι κρατούμενοι των φυλακών στην Ογκολογική Κλινική του ΠΝΛ. Στελέχη της ΓΑΔ Θεσσαλίας της ΕΛ.ΑΣ. και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας επιθεώρησαν χθες όλους τους χώρους και σε συνεννόηση με τον διοικητή του ΠΝΛ Αθ. Μητσιό θα προχωρήσουν στη λήψη μέτρων ελέγχου, μέτρα που θα ενταθούν από μεθαύριο Δευτέρα.
Ένα από τα μέτρα που εξετάζονται είναι και αυτό της απαγόρευσης εισόδου στον προαύλειο χώρο του νοσοκομείου των αυτοκινήτων συνοδών ασθενών ενώ αυστηρότερα θα είναι τα μέτρα στην Ογκολογική Κλινική. Η διοίκηση του Νοσοκομείου εξετάζει επίσης όλα τα μέτρα έτσι ώστε, η έντονη αστυνόμευση κατά τη νοσηλεία του Σάββα Ξηρού να μην προκαλέσει «αναστάτωση» στη λειτουργία Τμημάτων και Κλινικών του ΠΝΛ με δεδομένο ότι εκατοντάδες πολίτες ημερησίως έχουν καθημερινά ραντεβού στα εξωτερικά ιατρεία χωρίς να υπολογισθεί η προσέλευση ασθενών και συνοδών κατά τις ημέρες γενικής εφημερίας. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί τέλος στην Ογκολογική Κλινική όπου λόγω της ιδιαιτερότητας αφενός θα πρέπει να επιτρέπεται η προσέλευση συνοδών ασθενών αφετέρου θα υπάρχουν ένοπλοι αστυνομικοί που θα φρουρούν τον Σάββα Ξηρό.
Να σημειωθεί πως, σύμφωνα και με τη δικαστική απόφαση, η παραμονή του Σάββα Ξηρού στο ΠΝΛ αναμένεται να διαρκέσει 30 ημέρες αλλά όλα θα εξαρτηθούν από το πόσο έγκαιρα θα εκδοθεί η διάγνωση των γιατρών για την κατάσταση της υγείας του.
Εφ. Ελευθερία (Β. ΚΑΚΑΡΑΣ)                                                                                           http://www.thessalianews.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=31314%3Asavvaskshros-noshleia-larisa-panepisthmiakonosokomeio#.UshTQw5qSQ0.facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου