Διευκρινιστική ανακοίνωση για την υπόθεση των χρημάτων που ζητούνται από τους γονείς του τραυματία, νοσηλευόμενου στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο της Αθήνας, ειδικού φρουρού, Στάθη Λαζαρίδη, εξέδωσε ο ΕΟΠΥΥ.
Ο άτυχος…


άντρας είχε τραυματιστεί στην επιχείρηση των Ζωνιανών, το 2007, και ο ΟΠΑΔ εμφανίζεται τώρα να ζητά από τους γονείς τους να επιστρέψουν ποσό περίπου 20.000 ευρώ, που αφορά σε έξοδα για τη νοσηλεία του. Διαβάστε περισσότερα εδώ
Στην ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ αναφέρεται ότι «ο ΟΠΑΔ χρηματοδότησε τη μετάβαση στο εξωτερικό του ιδίου και του συνοδού του προκαταβολικά με το ποσό των 390.000 ευρώ τόσο για τη νοσηλεία όσο και για τα έξοδα διαμονής».
«Μετά το πέρας της νοσηλείας και την εκκαθάριση των δαπανών, εκκρεμούσε το ποσό των  14.680 ευρώ, για το οποίο δεν δόθηκαν στον ΟΠΑΔ παραστατικά, με αποτέλεσμα το ποσό αυτό να μην εγκριθεί από την Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου. Η Διεύθυνση Οικονομικού του ΟΠΑΔ απέστειλε στις 11/3/2011 ατομική ειδοποίηση, προκειμένου να δικαιολογηθεί ή να επιστραφεί το ποσό από την οικογένεια. Στη συνέχεια, με δεδομένο ότι δεν υπήρξε απάντηση, η ίδια η Υπηρεσία προχώρησε στις απαραίτητες ενέργειες για αναγκαστική είσπραξη μέσω Δ.Ο.Υ. με τις διατάξεις του ΚΕΔΕ» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.
 
«Σε κάθε περίπτωση, ο ΕΟΠΥΥ ως καθολικός διάδοχος των υποθέσεων νοσηλείας του ΟΠΑΔ παρακολουθεί την εξέλιξη της υπόθεσης. Η όποια παρέμβασή του θα στηρίζεται στη νομιμότητα, αλλά και στην ευαισθησία που πρέπει να επιδείξει για την περίπτωση του άτυχου ειδικού φρουρού, που τραυματίστηκε τόσο σοβαρά την ώρα του καθήκοντός του» καταλήγει η ανακοίνωση.
  http://www.trelokouneli.gr/o-opad-dikaiologeitai-gia-ta-lefta-pou-zhta-apo-thn-oikogeneia-lazaridh/