Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Επικήρυξη 4.000.000 ευρώ


Την επικήρυξη του Χριστόδουλου Ξηρού, του Νίκου Μαζιώτη και του ανθρώπου που τράβηξε τη σκανδάλη, αφαιρώντας τη ζωή δύο μελών της Χρυσής Αυγής, προωθεί το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στη σκιά της προκήρυξης που έδωσε στη δημοσιότητα ο δραπέτης του Κορυδαλλού και ελεύθερο μέλος της 17 Νοέμβρη. 


Στις 11.30 το πρωί ο Νίκος Δένδιας πέρασε το κατώφλι της ΓΑΔΑ στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, όπου και μίλησε σε αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., δίνοντάς τους σαφείς εντολές να εντείνουν τις προσπάθειες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού. Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι θα υπάρξει εντός της ημέρας επικήρυξη καταζητουμένων που συνδέονται με φαινόμενα ένοπλης βίας για 4.000.000 ευρώ.
Σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr, η επικήρυξη αφορά στους Νίκο Μαζιώτη, Χριστόδουλο Ξηρό και τους δύο δράστες της δολοφονικής επίθεσης έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο. Τα φαινόμενα ένοπλης βίας που θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια ασφάλεια και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας αποτέλεσαν το κεντρικό θέμα της ομιλίας του υπουργού Προστασίας του Πολίτη στο αμφιθέατρο της ΓΑΔΑ.

«Αποτελεί τεράστια πρόκληση για τη χώρα το θέμα της τρομοκρατίας και είναι καθήκον της αστυνομίας να την αντιμετωπίσει» ανέφερε μεταξύ άλλων, προσθέτοντας ότι «η αντιμετώπιση της τρομοκρατίας σχετίζεται άμεσα και με την οικονομική ανάπτυξη της χώρας».

«Γέφυρες» Δένδια προς το Υπουργείο Δικαιοσύνης

Πριν από την ομιλία του στους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., ο Νίκος Δένδιας είχε συνάντηση στο Υπουργείο Δικαιοσύνης με τον υπουργό Χαράλαμπο Αθανασίου, με τον οποίον επίσης συζήτησε το θέμα της ένοπλης βίας.
Ανάμεσα στα ζητήματα που τέθηκαν επί τάπητος ήταν και η επίσπευση των εργασιών κατασκευής των φυλακών υψίστης ασφαλείας στον Δομοκό. Επιπλέον, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε και στο θέμα της αυστηρότερης φύλαξης ανθρώπων που συνδέονται με φαινόμενα ένοπλης βίας. Η απόδραση του Χριστόδουλου Ξηρού συνεχίζει να προκαλεί ένταση στις σχέσεις των δύο υπουργείων, με τους αρμόδιους επικεφαλής να ανταλλάσσουν κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών ευθύνες για τη συγκεκριμένη εξέλιξη, η οποία προκάλεσε την έντονη ανησυχία διαφόρων χωρών, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ.

Νωρίτερα το βράδυ της Τρίτης, γνωστοποιήθηκε πως στόχος της κυβέρνησης είναι να προωθήσει εκτεταμένες αλλαγές στο νομοθετικό πλαίσιο προσωρινών κρατήσεων για κατηγορουμένους που συνδέονται με φαινόμενα ένοπλης βίας. Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ζήτησε κατά τη διάρκεια συνομιλίας του με τον Χαράλαμπο Αθανασίου να επανεξεταστεί όλο το πλαίσιο κριτηρίων για την επιβολή προσωρινής κράτησης σε κατηγορουμένους καθώς και για την επιβολή περιοριστικών όρων σε αυτούς.

Υπενθυμίζεται πως πριν από δύο χρόνια ο τότε υπουργός Χάρης Καστανίδης είχε τροποποιήσει τους όρους κάτω από τους οποίους θα μπορούσε να επιβάλλεται η προσωρινή κράτηση, καθιστώντας ακόμα δυσκολότερη την επιβολή της.

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: «Εντοπίστε άμεσα τον Χρ. Ξηρό»

Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ κάλεσε τις ελληνικές Αρχές να προχωρήσουν στον άμεσο εντοπισμό και τη σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού, εκφράζοντας παράλληλα τον προβληματισμό για την απόδρασή του.
Ειδικότερα, αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανέφερε ότι οι ΗΠΑ «ανησυχούν βαθύτατα που ο καταδικασμένος τρομοκράτης Χριστόδουλος Ξηρός, βασικό μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη, η οποία σκότωσε πέντε υπαλλήλους της αμερικανικής πρεσβείας, παραμένει ασύλληπτος και τώρα φέρεται να απευθύνει νέες προτροπές για βία».

Ο ίδιος αξιωματούχος επεσήμανε ότι οι ΗΠΑ συνεργάζονται με Έλληνες που ασχολούνται με την υπόθεση, προσθέτοντας: «Συνεχίζουμε να προτρέπουμε την ελληνική κυβέρνηση να εντοπίσει τον Ξηρό και να επιστρέψει στη φυλακή. Παράλληλα, εργαζόμαστε στενά με τις ελληνικές Αρχές στην αντιμετώπιση αυτών που χρησιμοποιούν τη βία για να επιδιώξουν να επιτύχουν τους στόχους τους».                        
                                                                                   http://www.zougla.gr/politiki/article/epikiriksi-4000000-evro

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου