Ένα κοριτσάκι από την περιοχή του Μισισιπή, που σήμερα είναι τριών ετών και είχε βρεθεί εκ γενετής θετικό στον ιό HIV, φαίνεται πως έχει πλέον θεραπευθεί ολοκληρωτικά, κάτι που προσφέρει….


αισιοδοξία και ελπίδα στους πάσχοντες από τη θανάσιμη νόσο του AIDS. Toν περασμένο Μάρτιο, η υπόθεση της παρουσιάστηκε σε ιατρικό συνέδριο στην Ατλάντα και αποτέλεσε κλειδί για την επιστημονική θεωρία σχετικά με τον ιό. Η μικρή, όσο ήταν ασθενής, λάμβανε φαρμακευτική αγωγή από «αντιρετροϊκά» φάρμακα (A.R.T), τα οποία αντιστρέφουν τη διαδικασία αναπαραγωγής του ιού στο ανθρώπινο ανοσοποιητικό σύστημα.
Η περίπτωση της τρίχρονης, είναι η πρώτη καταγεγραμμένη υπόθεση ανθρώπου που κατάφερε να εξαλείψει τον ιό με αυτά τα φάρμακα.
Έχουν ήδη περάσει 18 μήνες από τη στιγμή που το μικρό κορίτσι έχει σταματήσει να λαμβάνει τα φάρμακα, ωστόσο οι επιστήμονες επιβεβαιώνουν πως δεν μπορούν να εντοπίσουν το ιό στο σώμα της, όπως δηλώνεται στην αναφορά του χρονικού της ίασης στην αγγλική εφημερίδα υγείας.     trelokouneli.gr