Σε εννέα έτη κάθειρξη καταδικάστηκε ο Αλκέτ Ριζάι από το Εφετείο Κακουργημάτων της Λαμίας, για την υπόθεση εισαγωγής 213 γραμμαρίων ηρωίνης στις φυλακές Μαλανδρίνου το 2012, με τη συνδρομή σωφρονιστικών υπαλλήλων. 
Για…


την ίδια υπόθεση, ο ένας από τους κατηγορούμενους σωφρονιστικούς υπαλλήλους, ο Ιωάννης Μαργώνης, καταδικάστηκε σε πέντε χρόνια και έξι μήνες φυλάκιση, ενώ ο δεύτερος σωφρονιστικός υπάλληλος, αλλά και ο αλλοδαπός που επίσης κατηγορούνταν, κρίθηκαν αθώοι. 
Εντύπωση πάντως προκάλεσε η δήλωση του Αλβανού βαρυποινίτη, κατά την απολογία του: «Αν θέλετε κάποιον να δικάσετε να δικάσετε εμένα».
Όπως κατέθεσαν οι αστυνομικοί, επικαλούμενοι πληροφορίες πραγματοποίησαν έλεγχο στο αυτοκίνητο του Ι. Μαργώνη στις 21/4/2012, καθώς αυτό κατευθυνόταν προς τις φυλακές Μαλανδρίνου και στο πίσω κάθισμα εντοπίστηκε ένα δέμα το οποίο περιείχε 213 γραμμάρια ηρωίνης. 
Στο φάκελο της δικογραφίας περιλαμβανόταν και απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες που είχε καταγράψει ο «κοριός» της αστυνομίας. Ο αντεισαγγελέας Εφετών Κωνσταντίνος Κουκούτσης στην αγόρευσή του, δέχθηκε ότι ο ένας εκ των δύο σωφρονιστικών υπαλλήλων δεν είχε καμία συμμετοχή, ενώ αντίθετα ζήτησε την ενοχή τόσο του Α. Ριζάι όσο και του Ι. Μαργώνη. «Η εγκληματική οργάνωση δεν επιβεβαιώθηκε από κανέναν», είπε χαρακτηριστικά ο εισαγγελέας, συμπληρώνοντας ότι «εκείνο που επιβεβαιώθηκε είναι διακίνηση των ναρκωτικών και η δωροδοκία αφού βρέθηκαν τα 1.050 περίπου ευρώ στον ντουλάπι του αυτοκινήτου του Μαργώνη».
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο χώρος του Εφετείου στη Λαμία ήταν κυκλωμένος από νωρίς το πρωί από δεκάδες αστυνομικούς που βρίσκονταν με το χέρι στη σκανδάλη, ενώ εξονυχιστικοί ήταν οι έλεγχοι και σε αυτούς που έμπαιναν στην αίθουσα όπου εξελισσόταν η ακροαματική διαδικασία.        πηγη