Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Βρετανία: Παρατείνουν παράνομα ποινές φυλάκισης


Έντονα επικριτικές εμφανίζονται οι διεθνείς οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων απέναντι στις πρακτικές του...
Βρετανικού Υπουργείου Δικαιοσύνης που παρατείνουν αυθαίρετα την υποχρεωτική παραμονή στις φυλακές αλλοδαπών των οποίων οι ποινές έχουν λήξει και ως εκ τούτου έπρεπε να έχουν αποφυλακιστεί.

Καθώς το Βρετανικό κράτος δεν έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει τους συγκεκριμένους ανθρώπους σε κατάλληλους χώρους, κατά παράβαση κάθε έννοιας δικαίου, υποχρεώνει τους αλλοδαπούς να παραμένουν στις φυλακές, με ό,τι αυτό μπορεί να έχει επακόλουθο, όπως είναι η έλλειψη δυνατότητας επικοινωνίας με συγγενείς ή και με δικηγόρους, ώστε να μπορέσουν να προετοιμάσουν την επάνοδό τους στην χώρα καταγωγής τους.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι μόνο σε μια τυχαία ημέρα του προηγούμενου μήνα, σχεδόν 1.000 αλλοδαποί βρίσκονταν πίσω από τα κάγκελα, παρά την ολοκλήρωση των ποινών τους, οι οποίες μάλιστα στην πλειονότητά τους αφορούσαν μικροαδικήματα.

Η Ανεξάρτητη Βρετανική Αρχή δίνει στοιχεία κατά τα οποία, στα τέλη Αυγούστου, οι κρατούμενοι που παρέμεναν στις φυλακές υπό αυτό το "καθεστώς", ήταν 937 ένας αριθμός που εμφανίζεται αυξημένος κατά 70% μέσα σε ένα μόλις χρόνο.  
                                                                 eglimatikotita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου