Σε κανονικούς ρυθμούς επανήλθε το κέντρο κράτησης στην Αμυγδαλέζα, με την ηγεσία της αστυνομίας να έχει διατάξει ΕΔΕ για τα όσα συνέβησαν το Σάββατο, ξεκαθαρίζοντας όμως πως πρόκειται για μια συνηθισμένη διαδικασία σε…


παρόμοιες περιπτώσεις.
Πέρα από την παράταση κράτησης πέραν των 12 μηνών για ορισμένους από τους μετανάστες που βρίσκονται στο κέντρο κράτησης, αφορμή για τα έκτροπα που ξέσπασαν το Σάββατο, με αποτέλεσμα να αποδράσουν δέκα λαθρομετανάστες, στάθηκε και το πρόβλημα με τα air-condition που προέκυψε στους οικισμούς τους.
Συγκεκριμένα, αρκετοί από τους 1620 λαθρομετανάστες που φιλοξενούνται στην Αμυγδαλέζα, δεν προαυλίζονταν για δύο ημέρες, καθώς σύμφωνα με την αστυνομία οι ίδιοι είχαν προκαλέσει ζημιές στις εγκαταστάσεις, ακόμα και στα προστατευτικά, με αποτέλεσμα η έξοδός τους στην αυλή να είναι αδύνατη για λόγους ασφαλείας.
Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, η σπίθα για την εξέγερση ήταν τα χαλασμένα air condition στους οικισμούς ορισμένων κρατουμένων, κάτι που όπως λέει η αστυνομία οι ίδιοι προκάλεσαν με παρέμβασή τους στους πίνακες της ΔΕΗ.
Ο συνδυασμός ωστόσο του μη προαυλισμού τους και των χαλασμένων κλιματιστικών για ένα 48ωρο ήταν αρκετά για να ξεκινήσουν τα επεισόδια. Σημειώθηκαν συγκρούσεις κατά τις οποίες τραυματίστηκαν δέκα αστυνομικοί και άγνωστος αριθμός κρατουμένων. Επίσης δέκα αλλοδαποί δραπέτευσαν, από αυτούς οι δύο συνελήφθησαν την επόμενη ημέρα, ενώ 41 άτομα οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα αντιμετωπίζοντας σοβαρές κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος.    πηγη