Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

«Αυξημένη επικινδυνότητα με τις αποδράσεις»



Ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας, μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Αντώνη Σαμαρά, με τη συμμετοχή και του Υπουργού Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη, έκανε την παρακάτω δήλωση:


Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαος Δένδιας, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων:

«Δημοσιογράφος: Κύριε υπουργέ, εσείς ήρθατε εδώ με τι σκοπό; Κι εσείς για την απόδραση στις φυλακές;


Ν. Δένδιας: Όχι. O λόγος της εδώ παρουσίας μου ήταν να συζητήσουμε υπό την Προεδρία του Πρωθυπουργού και με τον κ. υπουργό της Δικαιοσύνης και τους Γενικούς Γραμματείς τι μέτρα μπορούν να ληφθούν και πως μπορεί η Ελληνική Αστυνομία να βοηθήσει ώστε να καταστούν οι φυλακές ασφαλέστερες. Καταρχήν, τον πρώτο λόγο τον έχει ο Υπουργός και το Υπουργείο Δικαιοσύνης. Εγώ απλώς, συμπληρωματικά σε όσα ο κ. υπουργός μόλις είπε, έχω να πω ότι η Ελληνική Αστυνομία θα παράσχει στους εξωτερικούς φρουρούς βαρύ οπλισμό, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στην αυξημένη επικινδυνότητα των επιθέσεων, των πρωτοφανών επιθέσεων, όπως αυτή η τελευταία στα Τρίκαλα. Kαι από εκεί και πέρα, επίσης, θα βοηθήσει με την παρουσία των Ειδικών Μονάδων, των ΕΚΑΜ, σε τακτικές έρευνες στα κελιά των βαρυποινιτών, ώστε να αποτραπεί η δυνατότητα απόδρασής τους. Γενικά, η Ελληνική Αστυνομία είναι στη διάθεση του υπουργείου Δικαιοσύνης για να βοηθήσει όπου αυτό κριθεί από το Υπουργείο Δικαιοσύνης ότι χρειάζεται και απαιτείται. Σας ευχαριστώ πολύ.

Δημοσιογράφος: Όταν λέτε “βαρύ οπλισμό” εννοείται MP5 θα έχουν πια;

Ν. Δένδιας: Τώρα δεν έχει νόημα να μπω εγώ σε ονοματολογία όπλων, αλλά διαμετρήματος 7,62 και περαιτέρω. Ευχαριστώ πολύ».    
                                                                                          http://www.defencenet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου