Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Απόδραση από φυλακή με ελικόπτερο αλά... Παλαιοκώστα [βίντεο]

Το δίδυμο Βασίλη Παλαιοκώστα - Αλκἐτ Ριζάι φαίνεται ότι μιμήθηκαν δύο έγκλειστοι των φυλακών του Κεμπέκ, στον Καναδά, οι οποίοι...
απέδρασαν με ελικόπτερο. Ο ένας από τους δραπέτες συνελήφθη λίγες ώρες μετά, ενώ ο δεύτερος καταζητείται ακόμα.
Η από αέρος κινηματογραφική απόδραση που σημειώθηκε την Κυριακή και είχε σχεδιασθεί στην εντέλεια, αποτελεί πρωτοφανές συμβάν για τα ποινικά χρονικά του Κεμπέκ.
Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, οι δύο ένοπλοι συνεργοί των φυγάδων έπιασαν όμηρο τον χειριστή του ελικοπτέρου και τον ανάγκασαν να πετάξει πάνω από τις φυλακές Σαν Ζερόμ, 50 χλμ βορείως του Κεμπέκ.
Μόλις το ελικόπτερο έφθασε στο σωφρονιστικό κατάστημα, οι συνεργοί των φυλακισμένων κατέβασαν μια ανεμόσκαλα στους δύο κρατούμενους οι οποίοι βρίσκονταν στην οροφή της φυλακής.
Η αστυνομία, εντόπισε λίγη ώρα αργότερα το ελικόπτερο σε ορεινή περιοχή του Μον Τραμπλάν, απ’ όπου είχε απογειωθεί, καθώς και τον χειριστή, ο οποίος είχε υποστεί σοκ, αλλά δεν είχε τραυματιστεί.
Την ίδια στιγμή οι αστυνομικές δυνάμεις εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό για να εντοπίσουν τους δραπέτες, οι οποίοι αφού εγκατέλειψαν το ελικόπτερο συνέχισαν τη διαφυγή τους προς την ελευθερία με αυτοκίνητο.
Λίγη ώρα αργότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τραυματισμένο τον 36χρονο Μπενζαμέν Ουντόν-Μπαρμπό, που φέρεται ότι είναι μέλος συμμορίας μοτοσικλετιστών με το όνομα «Άγγελοι της Κόλασης».
Επίσης, οι Καναδικές αστυνομικές αρχές υποστηρίζουν ότι βρίσκονται επί τα ίχνη και του δεύτερου φυγά, Ντανί Προβενσάλ, 33 ετών.
Ο Ουντόν-Μπαρμπό, που αυτή την περίοδο εξέτιε ποινή για μικροεγκλήματα, όπως οπλοκατοχή, διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών και χρήση κλεμμένης πιστωτικής κάρτας, είναι παλαιός γνώριμος των αστυνομικών αρχών, καθώς είχε καταδικασθεί στο παρελθόν σε κάθειρξη 12 ετών για τη δολοφονία δύο ανθρώπων σε μπαρ.
Ωστόσο, η πολυετής κάθειρξη σε βάρος του 36χρονου ακυρώθηκε από το Εφετείο το περασμένο φθινόπωρο, όταν μια από τους βασικότερους μάρτυρες του φονικού ανασκεύασε την κατάθεσή της.                                                                                                                          video-πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου