Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Δικαστικοί: Για αυτό δεν συναντηθήκαμε με την τρόικα


Η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΔΥΕ) έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα την επιστολή που απέστειλε στη διευθύντρια...
της Γενικής Διεύθυνσης Διοίκησης Δικαιοσύνης του υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαμάντω Ζάβρα, στην οποία αναπτύσσει τους λόγους που αρνήθηκε να συναντηθεί με εκπροσώπους της τρόικας.

Ειδικότερα, κλιμάκιο της τρόικας, μέσω του υπουργείου Δικαιοσύνης, ζήτησε να συναντηθεί με εκπροσώπους της ΟΔΥΕ.

Όμως, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας αρνήθηκε τη συνάντηση αυτή για λόγους οι οποίοι «έχουν να κάνουν με τη δεδηλωμένη αντίθεσή της στα εφαρμοζόμενα μνημονιακά προγράμματα λιτότητας, εξαθλίωσης του ελληνικού λαού, εκποίησης της δημόσιας περιουσίας, καταστροφής του κοινωνικού κράτους κ.λπ., τα οποία οδηγούν σε ύφεση και καταστροφή της οικονομίας».

Και συνεχίζει η ΟΔΥΕ: «Άλλωστε το ότι το σχετικό πρόγραμμα δεν αποδίδει είναι πλέον γνωστό και από επίσημα χείλη. Η δραστική περικοπή μισθών και συντάξεων με την ταυτόχρονη και άγρια επιβολή φόρων και χαρατσιών έχουν οδηγήσει σε εξαθλίωση το λαό (εργαζόμενους, συνταξιούχους και ανέργους) και δημιουργούν πρωτοφανή ανθρωπιστική και κοινωνική κρίση».

Παράλληλα, η ΟΔΥΕ με την επιστολή της αυτή, όπως υπογραμμίζει, θέλει «να γνωστοποιήσει στην τρόικα τις δραματικές επιπτώσεις που έχουν επιφέρει στο χώρο της Δικαιοσύνης, αλλά και στη γραμματεία των δικαστηρίων, οι ασκούμενες μνημονιακές πολιτικές», ενώ απαριθμεί τα προβλήματα που δημιουργούνται στο χώρο της Δικαιοσύνης από την εφαρμογή των Μνημονίων και καταγράφει τις λύσεις που μπορεί να υπάρξουν.       
                                                                                 πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου