Έντονο προβληματισμό προκαλεί στην κυβέρνηση και στην Ελληνική Αστυνομία το τυφλό τρομοκρατικό χτύπημα στο πολυσύχναστο εμπορικό κέντρο The Mall.Πηγές από την κυβέρνηση εκφράζουν...
την ανησυχία τους καθώς το χτύπημα έγινε το πρωί της Κυριακής, την ώρα που το εμπορικό κέντρο ήταν ανοιχτό και εκατοντάδες οικογένειες πηγαίνουν με μικρά παιδιά για να πιουν καφέ ή για να παρακολουθήσουν μία από τις παιδικές προβολές στις αίθουσες των σινεμά.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν πηγές της αντιτρομοκρατικής παρόμοιο χτύπημα σε εμπορικό κέντρο δεν έχει υπάρξει στο παρελθόν, ενώ δεν κρύβουν την έντονη ανησυχία τους για το γεγονός ότι θα μπορούσαν να υπάρξουν θύματα. Άλλωστε την ώρα της επίθεσης, μέσα στο εμπορικό ήταν 200 άτομα που πρόλαβαν να βγουν οριακά από το κτίριο και να απομακρυνθούν.
Μάλιστα μπορεί να υπήρξαν δύο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα, ωστόσο η βόμβα εξερράγη αρκετά λεπτά νωρίτερα από την ώρα που είχε δώσει ο άγνωστος.
Το χτύπημα το πρωί σε εμπορικό κέντρο με πλήθος κόσμου και καμερών ασφαλείας χαρακτηρίζεται ως υψηλού ρίσκου από την αντιτρομοκρατική, ωστόσο για την ώρα δεν υπάρχουν παρά μόνο εικασίες για το ποια οργάνωση κρύβεται πίσω από την επίθεση.
Στην Αντιτρομοκρατική έχει σημάνει συναγερμός και οι έρευνες κινούνται προς όλες τις κατευθύνσεις, ωστόσο για την ώρα στο μικροσκόπιο είναι οι δεκάδες κάμερες που υπάρχουν στο εμπορικό κέντρο.
Παράλληλα το γεγονός ότι δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης της επίθεσης με καλάσνικοφ κατά του γραφείου του πρωθυπουργού στη λεωφόρο Συγγρού ενδεχομένως να συνδέει τα δύο γεγονότα, αν και ακόμη οι έρευνες γίνονται σε θολό τοπίο.                                                                               πηγη