Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Απειλούν με αυτοκτονίες και εξεγέρσεις οι λαθρομετανάστες στην Ξάνθη!


Ακόμη ένα επεισόδιο σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας στις εγκαταστάσεις της πρώην Αστυνομικής Σχολής Ξάνθης, στην οποία από τον Αύγουστο κρατούνται παράνομοι μετανάστες, με τους τελευταίους να ζητούν... επιτακτικά την απέλασή τους από την χώρα.

Οι λαθρομετανάστες απείλησαν ακόμη και με αυτοκτονίες και εξεγέρσεις εάν δεν ικανοποιηθεί το αίτημά τους, το οποίο δεν είναι άλλο από την απέλασή τους στις χώρες προέλευσής τους, καθώς κρατούνται περισσότερους από τρεις μήνες στην Αστυνομική Σχολή Ξάνθης, ενώ μεταξύ άλλων ανέφεραν πως θα ράψουν τα στόματά τους.

Όπως είναι γνωστό ωστόσο, αν και παλαιότερα ίσχυε πως μετά το πέρας της συμπλήρωσης τριών μηνών κράτησης ήταν υποχρεωτική η απέλαση των λαθρομεταναστών, αυτό πλέον δεν ισχύει καθώς έχει παραταθεί ο χρόνος κράτησης κατά τρεις μήνες.

Άμεση ήταν η επέμβαση της Αστυνομίας με τους αρμόδιους να εξηγούν στους κρατούμενος την αλλαγή στη νομοθεσία ρίχνοντας τους τόνους και αποτρέποντας τα χειρότερα.

Οι Αστυνομικοί κατά καιρούς έχουν προειδοποιήσει για αντίστοιχα περιστατικά κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου στους καθ’ ύλην αρμόδιους, οι οποίοι φαίνεται να κωφεύουν.  
            πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου