Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

"Καζάνι που βράζει" οι φυλακές Νεάπολης

Σε δύο 48ωρες προειδοποιητικές απεργιακές κινητοποιήσεις, κατέρχονται την Πέμπτη και την Παρασκευή καθώς και στις 22 και 23 Νοεμβρίου, οι υπάλληλοι της Δικαστικής Φυλακής Νεάπολης Λασιθίου, διαμαρτυρόμενοι για την υπερπληθώρα κρατουμένων και τις ελλείψεις προσωπικού.

Σύμφωνα με τον Σύλλογο ...

Υπαλλήλων της Δικαστικής Φυλακής Νεάπολης η χωρητικότητα του σωφρονιστικού καταστήματος είναι για περίπου 65 κρατούμενους και το τελευταίο διάστημα η πλήρωσή του κυμαίνεται περίπου στα 160 άτομα, με συνεχείς αυξανόμενες τάσεις.

Ακόμη, υπενθυμίζουν ότι το σωφρονιστικό κατάστημα δεν διαθέτει κελιά αλλά θαλάμους, όπου στοιβάζονται κρατούμενοι με διαφορετικές θρησκείες και αντιμαχόμενους πολιτισμούς γεγονός που όπως επισημαίνουν, «καθιστά αδύνατο τον ασφαλή διαχωρισμό τους, ελλείψει χώρου, με αποτέλεσμα να έχουν συχνές προστριβές μεταξύ τους θέτοντας σε κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα των εργαζομένων και των ίδιων των κρατουμένων καθότι δεν τηρούνται οι στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής και ασφάλειας».

Παράλληλα, κάνουν λόγο για δραματικές ελλείψεις προσωπικού σε όλους τους κλάδους, αλλά κυρίως στον κλάδο φύλαξης, υποστηρίζοντας ότι αυτά τα ζητήματα έχουν επιφέρει σοβαρά προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας.                      

Κατά τη διάρκεια των 48ωρων απεργιακών κινητοποιήσεων δε θα πραγματοποιηθούν επισκεπτήρια συγγενών κρατουμένων, επισκεπτήρια συνηγόρων και παραλαβές, καθώς και μεταγωγές κρατουμένων.


Την ίδια ώρα, θα γίνονται κανονικά αποφυλακίσεις, μεταγωγές κρατουμένων από και προς τις Αρχές που εξετάζουν τη συνέχιση ή μη της κράτησής τους, δικαστήρια που υπόκεινται σε παραγραφή ή συμπλήρωση 12μηνου ή 18μηνου, επαναμεταγωγές, τακτικές ή έκτακτες παραλαβές και μεταγωγές από και προς τα νοσηλευτικά και ψυχιατρικά ιδρύματα, καθώς και όλες οι εσωτερικές λειτουργίες του καταστήματος, ορίζοντας ως προσωπικό ασφαλείας το σύνολο του προσωπικού.                       πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου