Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Στη φυλακή για το λευκό θάνατο – Ψάχνουν το σύνδεσμο στην Κρήτη


Το σύνδεσμο του 22χρονου που συνελήφθη την περασμένη Παρασκευή, κρατώντας ένα σακίδιο γεμάτο με το... λευκό θάνατο αναζητούν οι διωκτικές αρχές.

Ο νεαρός οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον των εισαγγελικών και ανακριτικών αρχών και κρίθηκε προφυλακιστέος, ενώ αξιωματικοί της τοπικής ΕΛΑΣ αναζητούν το συνεργάτη του στην Κρήτη που θα διακινούσε το λευκό θάνατο στα στέκια των τοξικομανών στο νησί. Ο νεαρός από το Χολαργό έφτασε στο νησί κουβαλώντας στις αποσκευές του 2,5 κιλά ηρωίνης και 2 κιλά χασίς προκειμένου να τα "σπρώξει" στις πιάτσες των τοξικομανών.

Πρόκειται για τις μεγαλύτερες ποσότητες ηρωίνης που εντοπίζονται τα τελευταία χρόνια στην Κρήτη με αξία που υπολογίζεται τις 80 χιλιάδες ευρώ.

Το χρονικό

Ο 22χρονος έφτασε στο Ηράκλειο το πρωί της Παρασκευής με το πλοίο της γραμμής από τον Πειραιά και από εκείνη τη στιγμή μπήκε στο στόχαστρο των ανδρών της δίωξης ναρκωτικών, έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών που έκαναν λόγο για διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών από την Αθήνα προς το νησί. Μόλις πάτησε στο λιμάνι του Ηρακλείου επιβιβάστηκε σε ένα ταξί, κρατώντας ένα μαύρο σακβουαγιάζ και κατευθύνθηκε προς την λεωφόρο Εθνικής Αντιστάσεως με σκοπό να κινηθεί στην Εθνική Οδό.

Μόλις αυτό έγινε αντιληπτό από τους αστυνομικούς, το ταξί ακινητοποιήθηκε και ο πελάτης κατέβηκε με τα χέρια ψηλά. Μόλις η μαύρη του τσάντα άνοιξε η μυρωδιά του χασίς γέμισε το χώρο και οι 8 άνδρες της δίωξης που ήταν στην επιχείρηση δεν χρειάστηκε να πουν ή να κάνουν το παραμικρό. Ο 22χρονος χωρίς να πει ή να κάνει τίποτα, αποδέχτηκε τη σύλληψη και οδηγήθηκε στο τμήμα. Εκεί κατασχέθηκαν και η μεγάλη ποσότητα της ηρωίνης και το χασίς που ήταν καλά συσκευασμένα και μοιρασμένα σε δόσεις για να χωράνε στη μαύρη τσάντα. Επίσης βρέθηκε στο εσώρουχο του κρυμμένη και μικροποσότητα χασίς, προφανώς για δική του χρήση.  
                                  πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου