Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Κρατούμενοι του Κορυδαλλού στις υπηρεσίες του... δήμου


Οι κρατούμενοι των φυλακών Κορυδαλλού θα αναλαμβάνουν την προετοιμασία των συσσιτίων του δήμου Αθηναίων, ενώ οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι θα διανέμουν τις μερίδες στον κόσμο.

Κρατούμενοι του Κορυδαλλού στις υπηρεσίες του... δήμου
Αυτό είναι το σχέδιο που εξετάζει η ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης, σε συνεργασία με τον δήμο Αθηναίων,
όπως γράφει το ''Πρώτο Θέμα''.
Εμπνευσμένο από παρόμοιο μοντέλο που εφαρμόζεται με επιτυχία στην Ιταλία, ο υφυπουργός, Κώστας Καραγκούνης, αποσκοπεί στην ενίσχυση της προσπάθειας που καταβάλλει ο δήμος για να αλλάξει το κέντρο της πρωτεύουσας.
Στόχος του υπουργείου είναι να συμβάλλει και στην επανένταξη των κρατουμένων, εκπαιδεύοντας τους ενεργά στην ιδέα της προσφοράς και της δημιουργίας.
Υπάρχουν σκέψεις ο σχεδιασμός αυτός να επεκταθεί σε όλα τα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας και η συμμετοχή των κρατουμένων στην προετοιμασία του φαγητού να προσμετρείται θετικά, ώστε να μειώνεται ο χρόνος εκτίσεως της ποινής τους.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο δήμος και το υπουργείο, αναμένεται να συναντηθούν την Τετάρτη για την υπογραφή του σχετικού μνημονίου συνεργασίας. Για τις ανάγκες υλοποίησης, θα πραγματοποιηθούν επαφές και με Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, την αρμοδιότητα για τη συγκέντρωση των πρώτων υλών θα έχει ο δήμος Αθηναίων, ο οποίος μέσω χορηγιών από μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ έχει καταφέρει να διανέμει καθημερινά περίπου 8.000 γεύματα σε απόρους και άστεγους σε διάφορες περιοχές της πόλης.                                                                                                                                     πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου