Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Δένδιας: ''Τα μισά εγκλήματα γίνονται από αλλοδαπούς...'' Ξέχασε να μας πει πως γίνεται περίπου 2 εκ. αλλοδαποί να κάνουν αριθμητικά τα ίδια εγκλήματα που κάνουν 10 εκ. Έλληνες...



Το ποσοστό των Ελλήνων κακοποιών είναι ανεβασμένο διότι συμπεριλαμβάνονται κι αυτά των ρομά.Που σε πολλές περιπτώσεις έχουν στενή (διεθνή) συνεργασία με αλλοδαπούς εμπόρους ναρκωτικών,όπλων ή ακόμα και traffiking..(πορνεία,ζητιάνοι κλπ)..
Επίσης δεν θα πρέπει να ξεχνάμε και τις ανεξιχνίαστες υποθέσεις..καθώς κι αυτές που δεν φτάνουν καν στα Α/Τ λόγω του κατόσταρικου της μήνυσης..Ληστείες του δρόμου και ξυλοδαρμοί πολιτών...από συμμορίες αλλοδαπών που λυμαίνονται το κέντρο... δεν φτάνουν καν στα Α/Τ διότι για να γίνει μήνυση..εκτός από τον χρόνο που θα χάσει κάποιος για να κάνει την κατάθεση και την μήνυση,σκέφτεται ότι δεν αξίζει για ένα κινητό ή 20-30 ευρώ να περάσει όλη του τη μέρα στο αστυνομικό τμήμα...και μετά από 2-3 μέρες να δει τον κακοποιό πάλι μπροστά του...στο ίδιο σημείο να κάνει πάλι την ίδια "δουλειά"..

Βέβαια θα πρέπει επίσης να επισημάνουμε..ότι ο κακοποιός και ο εγκληματίας για εμάς σε αυτό εδώ το μπλογκ..δεν εχει σημασία τι εθνικότητα ή χρώμα έχει.Την ίδια αηδία που μας προκαλεί ένας Έλληνας παιδόφιλος,ένας ληστής αδύναμων ανθρώπων,ένας βιαστής ή και ένας στυγνός δολοφόνος ...την ίδια θα μας προκαλέσει και ένας αντίστοιχος άλλης εθνικότητας.

Σύμφωνα λοιπόν..με την απάντηση του υπουργού Δημόσιας Τάξης σε ερώτηση βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων το ποσοστό συμμετοχής αλλοδαπών στο έγκλημα της ληστείας κατά το 8μηνο του 2012 ανέρχεται σε 47,78% του συνόλου των δραστών ληστειών έναντι 54,21% για το αντίστοιχο διάστημα του 2011. Αλλοδαποί είναι, επίσης, το 45,72% των δραστών κλοπών και διαρρήξεων κατά το ίδιο διάστημα του 2012 έναντι 44,58% για το αντίστοιχο διάστημα του 2011.

Ο υπουργός αναφέρει στην απάντησή του ότι το φαινόμενο της υπερσυσσώρευσης παράνομων μεταναστών στη χώρα, έχει σοβαρές επιπτώσεις στο εσωτερικό περιβάλλον ασφάλειας και υπογραμμίζει ότι για την ουσιαστική αντιμετώπιση της κατάστασης έχουν αναληφθεί συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και εκδηλώνονται στοχευμένες δράσεις, οι οποίες επικαιροποιούνται δεδομένης της ταχύτητας με την οποία εξελίσσεται το κοινό και οργανωμένο έγκλημα.

Ο κ. Δένδιας αναφέρεται και στην ενίσχυση των ομάδων ΔΕΛΤΑ και ΔΙΑΣ, των πεζών και εποχούμενων περιπολιών και του θεσμού του Αστυνομικού της Γειτονιάς.Για την αστυνομική επιχείρηση με την κωδική ονομασία «Ξένιος Ζευς» στην Αθήνα και την παρέβρια περιοχή, ο υπουργός υπενθυμίζει ότι σταδιακά επεκτείνεται και σε άλλες πόλεις της επικράτειας και ήδη τα αποτελέσματά της αξιολογούνται ως θετικά.                                                                     πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου