Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Βγαίνουν στους δρόμους οι υπαλληλοι τη ςεξωτερικής φρουράς των Φυλακών Κομοτηνής



Μετά από απόφαση Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 21/09/12, οι υπάλληλοι της εξωτερικής φρουράς του γενικού καταστήματος κράτησης Κομοτηνής, θα προβούν σε κινητοποιήσεις, την Τετάρτη 26 ,την Πέμπτη 27 και Παρασκευή 28 /9/2012.
Συγκεκριμένα:
την Τετάρτη 26/09/12 συμμετέχουμε στην απεργία της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και Πέμπτη 27/09/12– Παρασκευή 28/09/12 σε τετράωρες στάσεις εργασίας ,από 09:00 ως 13:00.
Τα αιτήματα που διεκδικούμε, σχετίζονται με την ασφάλεια, την εύρυθμη λειτουργία του καταστήματος κράτησης, όπως και για την οικονομική μας εξαθλίωση.
Όπως γνωρίζεται από παλιότερες κινητοποιήσεις και ανακοινώσεις του Σωματείου μας, προς όλους αρμόδιους φορείς, καθώς και με υπηρεσιακούς παράγοντες, τα αιτήματα μας παραμένουν άλυτα, σε μια περίοδο που όλα είναι ρευστά κοινωνικά...με μειώσεις εισοδημάτων και κοινωνικών παροχών.
Τα προβλήματα διογκώνονται για εμάς, με την έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί στα περισσότερα καταστήματα κράτησης της χώρας, που σχετίζεται με την υπερπλήρωση , την συνύπαρξη εθνοτήτων και των διαφορών που δημιουργούνται λόγω θρησκευτικών πεποιθήσεων.
Ακόμα και υπηρεσιακά έγγραφα προς το Υπουργείο που ανήκουμε, δεν ελήφθησαν υπόψη, διότι στην ουσία δεν έχει κάτι στο να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα μας.
Επίσης, θα θέλαμε από τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου, εκτός από τις διαταγές και τις αναστολές αδειών, που είναι στο καθήκον μας να εφαρμόζουμε, να αναρωτιούνται και να εξευρίσκουν τρόπους άσκησης πίεσης, για την εύρεση λύσεων αντιμετώπισης των προβλημάτων μας.
Σε περίπτωση μη εύρεσης λύσεων σαν ηγέτες και ευσυνείδητοι υπάλληλοι, να παραιτηθούν… για λόγους ευθιξίας και παραδειγματισμού!!!! Διότι οι ελλείψεις προσωπικού, οι παραβάσεις συσχετισμού συνοδού- κρατουμένου στις μεταγωγές προς τα δικαστήρια και φύλαξη αυτών, την συσσώρευση των ρεπό ( 500 ως σήμερα), η μη καταβολή των δουλεμένων νυχτερινών αποζημιώσεων, αργιών και εξερεσίμων ( που ήδη έχουν μειωθεί σημαντικά) από αρχή του έτους ως σήμερα και Σεπτέμβριο-Νοέμβριο της προηγούμενης χρονιάς, καθιστά το ήδη επικίνδυνο έργο μας, ακόμα πιο δύσκολο, με τα ρίσκα τα οποία δημιουργούνται.
Για ακόμα μια φορά , μέσω των κινητοποιήσεων μας προσπαθούμε να αναδείξουμε τα προβλήματα μας και να σημάνουμε τον κώδωνα του κινδύνου και να μην θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές, από τις σκοπιμότητες , προχειρότητες και τις ευκαιριακές κινήσεις των αρμοδίων..!!!
Είμαστε υπάλληλοι σε μια ένοπλη και ένστολη υπηρεσία, στην οποία έχουν πληγεί τα εισοδήματά μας ως 40%. Επιτελούμε ένα δύσκολο έργο και αντιμετωπιζόμαστε απαξιωτικά, την στιγμή που στο εξωτερικό και σε παρόμοιες υπηρεσίες, δίνουν κίνητρα για να εισαχθούν οι υπάλληλοι, όπως και να παραμείνουν…!!
Τα αιτήματα μας είναι:
  • Άμεσα προσλήψεις για την αναπλήρωση των κενών οργανικών θέσεων, που δημιουργήθηκαν από την μετάθεση των (6) συναδέλφων για το κατάστημα κράτησης της Νιγρίτας.
  • Άμεση καταβολή των νυχτερινών αποζημιώσεων, αργιών και εξερεσίμων. Να ξεπεραστούν οι μεγάλες καθυστερήσεις, με το γραφειοκρατικό πρόβλημα που δημιουργείτε και να βρεθεί ένας ευέλικτος τρόπος, όπου κάθε μήνα να πληρώνονται , όπως στα Σώματα Ασφαλείας.
  • Αντικατάσταση των υπηρεσιακών οχημάτων που ήδη έχουν φθορές, θέτοντας σε κίνδυνο την μεταφορά των επιβατών και την ασφάλεια των εκτελούμενων μεταγωγών.
Γ ια ακόμα μια φορά…!!!παρακαλούμε για τις ενέργειες σας!!
Κατά την διάρκεια των κινητοποιήσεων διευκρινίζεται ότι δεν θα γίνουν:
  • Μεταγωγές κρατουμένων στα δικαστήρια εκτός και αν συντρέχει παρέλευση (18)μήνου.
  • Μεταγωγές σε νοσοκομείο εκτός και αν κινδυνεύει άμεσα η ζωή του κρατουμένου.
  • Επισκεπτήρια συγγενών και συνηγόρων σε νοσηλευόμενους φρουρούμενους κρατουμένους.
Για το Δ.Σ.                                                                                                                                        πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου