Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Διαλύθηκε η συγκέντρωση των Μουσουλμάνων στην Αθήνα-Καταστροφές σε καταστήματα


Διαλύθηκε μετά από αστυνομική επιχείρηση η συγκέντρωση εκατοντάδων Μουσουλμάνων στο κέντρο της Αθήνας.
Είχαν προηγηθεί επεισόδια και ζημιές σε καταστήματα και αυτοκίνητα. Οι μουσουλμάνοι... διαμαρτύρονται για την ταινία που λοιδορεί τον προφήτη Μωάμεθ και έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στον μουσουλμανικό κόσμο.

Από τις 3.00 το μεσημέρι κοινότητες μουσουλμάνων από όλη την Αθήνα συγκεντρώθηκαν στην Ομόνοια, φωνάζοντας συνθήματα και αποπειράθηκαν να πραγματοποιήσουν πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, που είχαν από νωρίς αποκλείσει σειρά οδών πέριξ της πλατείας Ομονοίας, τους απέτρεψαν και ακολούθησαν μικρο-επεισόδια και ρίψη δακρυγόνων.

Ορισμένες ομάδες μουσουλμάνων προχώρησαν σε καταστροφές περιπτέρων, προθηκών καταστημάτων και παρμπρίζ αυτοκινήτων.

Γύρω στις 6:15 το απόγευμα, αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποίησαν επιχείρηση απώθησης των συγκεντρωθέντων, οι οποίοι σταδιακά απομακρύνθηκαν από την Ομόνοια.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων έγιναν 40 προσαγωγές. Οι προσαχθέντες οδηγήθηκαν στην Ασφάλεια για εξακρίβωση στοιχείων, όπου και εξετάζονται για να διαπιστωθεί αν προκύπτουν στοιχεία για συμμετοχή τους σε αξιόποινες πράξεις, διαφορετικά θα αφεθούν ελεύθεροι.           πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου