Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Να απασχοληθούν σε έργα οι κρατούμενοι και όχι σε πισίνες

Με αφορμή την πισίνα, τα σιντριβάνια και το μπάρμπεκιου που έκτισαν μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού οι κρατούμενοι, κερδίζοντας, για κάθε μέρα εργασίας, μια ημέρα της ποινής τους, καιρός είναι το σωφρονιστικό μας σύστημα να δει την υπόθεση της εργασίας, που μειώνει αντίστοιχα τον χρόνο φυλάκισης.
Το αλισβερίσι που αναπτύσσεται εντός ...
των φυλακών είναι γνωστό και το διαπιστώσαμε πρόσφατα με την υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών στα Τρίκαλα με την συμμετοχή σε αυτήν ενός δεσμοφύλακα.


Στον Κορυδαλλό μόνο κρατούνται χιλιαδες κρατουμενοι. Η χωρητικότητα είναι για 7.500περιπου. Από αυτούς οι περισσοτεροι είναι αλλοδαποί. Ποινές πάνω από δέκα χρόνια εκτίουν 4.800.  Όμως θα ήταν χρήσιμο να πάψει η ποινή να είναι ονομαστική και να αποφυλακίζεται κάποιος εκτίοντας τα 2/3 ή τα3/5 της ποινής και να γίνει πραγματική. Δηλαδή μόνο με την εργασία να μειώνονται οι ποινές κράτησης. Έτσι πολλοί θα ενδιαφερθούν να εργασθούν.
Κι επειδή δεν είναι δουλειά προς το κοινωνικό σύνολο που πληρώνει την κράτηση και τη σίτιση η κατασκευή μιας πισίνας, θα μπορούσαν να κάνουν πέρα από τις αγροτικές εργασίες και άλλα δημόσια έργα.
Να συστήσουν πολύ απλά μια( ΜΟΜΑ που να κάνει μικρά έργα σε απομακρυσμένες περιοχές και σε μικρά νησιά. Από λιμενικά μέχρι δρόμους. Έτσι θα αξιοποιηθεί η πληθώρα των φυλακισμένων, που στην πλειοψηφία τους είναι νέοι σε ηλικία και θα μάθουν την αξία της εργασίας.
Διαφορετικά τα κατά τα άλλα σωφρονιστικά καταστήματα θα είναι κέντρα οργάνωσης νέων παρανόμων πράξεων μια και η αργία όπως σοφά λέγεται είναι μήτηρ πάσης κακίας…                  πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου