Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για το αιματηρό περιστατικό στην Κηφισια


«Συνελήφθησαν σήμερα (28-6-2012) το απόγευμα στην Κηφισιά κατά τη διάρκεια οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, δύο (2) αλλοδαποί δράστες ένοπλης ληστείας σε σπίτι στη Κηφισιά.

Ειδικότερα, το μεσημέρι, οι δύο δράστες εισήλθαν σε σπίτι στην Κηφισιά με σκοπό την ληστεία, έχοντας όπλο και μαχαίρι με τα οποία απείλησαν 74χρονο ένοικο ημεδαπό.

Οι αστυνομικές Αρχές ενημερώθηκαν για το συμβάν και στην περιοχή κατέφθασαν άμεσα αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης. Οι δράστες αντιλαμβανόμενοι τους αστυνομικούς και προκειμένου να διαφύγουν χρησιμοποίησαν για σύντομο χρονικό διάστημα ως «προκάλυμμα» τον 74χρονο ημεδαπό, τον οποίο άφησαν σε κοντινό σημείο.

Επιπλέον για να αποφύγουν την σύλληψη πυροβόλησαν κατά των αστυνομικών, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας αστυνομικός στο πόδι. Οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν και τραυμάτισαν έναν από τους δράστες.

Για τον εντοπισμό και τη σύλληψη τους οργανώθηκε μεγάλη αστυνομική επιχείρηση, ενώ η περιοχή αποκλείστηκε από αστυνομικές δυνάμεις σε δύο (2) περιμετρικές ζώνες ασφάλειας. Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, της ΕΚΑΜ, της Άμεσης Δράσης, της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βορειοανατολικής Αττικής. Συνέδραμαν επίσης αστυνομικό ελικόπτερο και ομάδα αστυνομικών σκύλων.

Την 15.55΄ ώρα εντοπίστηκαν οι δράστες σε αυλή οικίας στην διασταύρωση των οδών Θεοτοκοπούλου και Χειμάρρας, στην περιοχή της Κηφισιάς και οι αστυνομικοί, μετά από ανταλλαγή πυρών, κατάφεραν να συλλάβουν τον έναν.

Στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών, την 17.55΄ ώρα εντοπίστηκε και ο δεύτερος δράστης, σε αυλή οικίας στην οδό Θεοτοκοπούλου, όπου και συνελήφθη από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Στην κατοχή τους βρέθηκε το πιστόλι και το μαχαίρι. Επιπλέον στην ευρύτερη περιοχή βρέθηκαν διάφορα τιμαλφή, τα οποία είχαν αφαιρέσει από την οικία .

Την προανάκριση διενεργεί η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής και εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε αλλά περιστατικά ένοπλων ληστειών και συναφών αδικημάτων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών».                   πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου