Κυριακή, 24 Ιουνίου 2012

500 προσλήψεις σωφρονιστικώνΗ διαδικασία αναμένεται να προχωρήσει σύντομα δεδομένου ότι η κατάσταση στα σωφρονιστικά καταστήματα είναι εκρηκτική από την πληθώρα των κρατουμένων
«Πράσινο φως» άναψε για την πρόσληψη ...
624 υπαλλήλων, από τους οποίους οι 500 θα είναι μόνιμοι, για την κάλυψη των σωφρονιστικών καταστημάτων και τη δυνατότητα στελέχωσης τριών νέων φυλακών, ενώ οι υπόλοιπες 124 θέσεις αφορούν εποχικούς υπαλλήλους, για τους οποίους έδωσε την έγκρισή της η ειδική επιτροπή του Συμβουλίου της Επικρατείας (ν. 2190/94).
Για τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους, την κίνηση των διαδικασιών πρόσληψης αποφάσισε το απελθόν Υπουργικό Συμβούλιο στην τελευταία του συνεδρίαση και ο τ. υπηρεσιακός υπουργός Χρ. Γεραρής κάλεσε τον νέο υπουργό Δικαιοσύνης Α. Ρουπακιώτη να φροντίσει ως
πρώτο μέλημα να εξασφαλιστούν οι προϋποθέσεις των νέων καταστημάτων κράτησης, που δεν μπορούν ακόμα να στελεχωθούν και να δεχθούν κρατουμένους.
Η διαδικασία των 500 προσλήψεων αναμένεται να προχωρήσει πολύ σύντομα, δεδομένου ότι η κατάσταση στις φυλακές είναι εκρηκτική αφού κρατούνται 12.500 κρατούμενοι (με 30% υπέρβαση των θέσεων κράτησης), που κατά 70% είναι αλλοδαποί από 101 χώρες και υπάρχει έλλειψη επαρκούς προσωπικού, αφού το σύνολο του φυλακτικού και διοικητικού προσωπικού προσεγγίζει τους 5.000 υπαλλήλους.
Χθες η Επιτροπή ΣτΕ ολοκλήρωσε τον κύκλο εργασιών της που αφορούσε τις προσλήψεις που μπορούσαν να επιτραπούν κατ' εξαίρεση μέσα στην προεκλογική περίοδο και μέχρι την ορκωμοσία νέας κυβέρνησης, εγκρίνοντας για άλλους 124 εποχικούς. Σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΣτΕ ικανοποιούνται σχετικά αιτήματα και θα προσληφθούν άμεσα:
•42 άτομα με 2μηνες συμβάσεις για την παιδική εξοχική κατασκήνωση Μάκρης του Δήμου Αλεξανδρούπολης όπου φιλοξενούνται ετησίως περίπου 180 παιδιά (ομαδάρχες, μάγειροι, εργάτες, νοσοκόμοι, ψυχαγωγοί, φύλακες κ.λπ.).
•28 άτομα με 2μηνες συμβάσεις για αυξημένες ανάγκες του Δήμου Κασσάνδρας Χαλκιδικής τη θερινή τουριστική περίοδο για τη λειτουργία υδροθεραπευτηρίου, δημοτικού ωδείου, αναψυκτηρίου κ.λπ., με υπαλλήλους υποδοχής, ναυαγοσώστες, καθηγητές μουσικής, φύλακες, σερβιτόρους.
•20 άτομα με συμβάσεις έως 4 μηνών στον Δήμο Ν. Ιωνίας για τον τομέα καθαριότητας (χειριστές μηχανημάτων, οδηγοί απορριμματοφόρων, εργάτες κ.λπ.).
•14 άτομα με 2μηνες συμβάσεις για αντίστοιχες ανάγκες του Δήμου Μονεμβασιάς, καθώς και για τη φύλαξη ανενεργών χώρων ανεξέλεγκτης διάθεσης απορριμμάτων κ.λπ.
•10 άτομα με 2μηνες συμβάσεις για τη Δημοτική Επιχείρηση Υδρευσης και Αποχέτευσης του Δήμου Αβδήρων, για αποκατάσταση βλαβών δικτύου, αυξημένα προβλήματα θερινής περιόδου κ.λπ.
•8 άτομα 2μηνης απασχόλησης στη Δημοτική ΑΕ Παραγωγής Αδρανών Υλικών Δήμου Καστοριάς (ΜΑΚΕΔΝΟΣ ΑΕ).
•2 άτομα 2μηνης απασχόλησης για επείγουσες ανάγκες του κεντρικού κοιμητηρίου του Δήμου Καλαμάτας.
Το ΣτΕ απέρριψε αίτημα του ΟΑΕΔ για περίπου 5.000 προσλήψεις, καθώς στο σχετικό έγγραφο δεν προσδιορίζονταν οι εξαιρετικά επείγουσες ανάγκες ούτε ο ακριβής αριθμός. Τα προγράμματα αφορούσαν προσλήψεις περίπου 5.000 ανέργων ηλικίας 55-64 ετών, όπως προβλέφθηκε με υπουργική απόφαση του περασμένου Νοεμβρίου, με συγχρηματοδότηση από την ΕΕ προϋπολογισμού 75 εκατ. ευρώ, καθώς και προσλήψεις 2.300 άνεργων ατόμων με αναπηρίες (ΑμΕΑ) από δήμους, περιφέρειες και άλλους φορείς.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ
ΕΘΝΟΣ                                                                                                                                                πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου