Σάββατο 14 Απριλίου 2012

Το Έθνος μας - σε αντίθεση με άλλα - θα ζήσει γιατί η ύπαρξή του έχει νόημα



Η είδηση :

Σαλί Μπερίσα: «Στην Τουρκία ζουν έξι εκατομμύρια Αλβανοί από την εποχή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας»

Τούρκοι κι Αλβανοί λένε τα δικά τους εν' όψει της κηδείας τους...

Ο γέροντας Παΐσιος είπε :

«Η Τουρκία θα σβήσει , αλλά δεν θα υπάρχει ούτε μια σελίδα στην παγκόσμια ιστορία που να φέρνει στη μνήμη ότι υπήρξε αυτή η καταραμένη φυλή».


Ενώ ο Κοσμάς ο Αιτωλός, μάς διαβεβαίωσε πριν δυόμισι αιώνες :

«Οι Τούρκοι θα φύγουν, άλλα θα ξανάρθουν πάλι και θα φθάσουν ως τα Εξαμίλια. Στο τέλος θα τους διώξουν εις Κόκκινη Μηλιά. Από τους Τούρκους το 1/3 θα σκοτωθεί, το άλλο τρίτο θα βαπτισθεί και μονάχα το 1/3 θα πάει στην Κόκκινη Μηλιά».

Για τα «ξαδέρφια» τους Αλβανούς ο Άγιος Ανδρέας ο δια Χριστόν σαλός ανέφερε :

«Εκείνη την εποχή το Ιλλυρικό (σ.σ. συμπεριλαμβάνει την Αλβανία) θα επανέλθει στο βασίλειο των Ρωμαίων, ενώ η Αίγυπτος θα συνθηκολογήσει».

όπου το "βασίλειο των Ρωμαίων" θα είναι η νέα κρατική μορφή στην οποία θα μετασχηματιστεί η σημερινή Ελλάδα, το «ψευτορωμαίηκο» του Πατροκοσμά...

Ήρθε η ώρα της κάθαρσης...

Ο γέροντας Παΐσιος λέει πάλι κάπου :

«Εξαφανίζονται εκείνοι οι άνθρωποι που δεν έχει νόημα η ζωή τους»

Κατ' αντιστοιχία ήρθε η ώρα να εξαφανιστούν τα έθνη των οποίων η ύπαρξη όχι απλά δεν έχει νόημα αλλά ο παιδαγωγικός τους ρόλος περιορίζεται στην βαρβαρότητα που επιδεικνύουν εναντίον των εθνών που εν δυνάμει μπορούν να προσφέρουν στον παγκόσμιο πολιτισμό, αρκεί να να μην εκπίπτουν σε λάθος μονοπάτια.

Δεν είναι κούφια λόγια που να υποκρύπτουν άρρωστο εθνικισμό τα παρακάτω του αγαπημένου γέροντα :

«Αγαπώ πολύ την πατρίδα μου και λυπούμαι πολύ που σήμερα τα Ελληνόπουλα ντρέπονται να πουν πως είναι Έλληνες. Η λέξη «Έλληνας» δεν αποδίδει φυλετισμό. Η λέξη «Έλληνας » αποτελεί φυλετισμό για κάθε άλλον πλην των Ελλήνων. Τώρα όμως δεν είμεθα Έλληνες, είμεθα Ρωμαίοι, είμεθα Βυζαντινοί, είμεθα Θεανθρωπιστές. Ανεβήκαμε πιο ψηλά.»

Να συμπληρώσω ότι μετά την Οθωμανική Αυτοκρατορία όσοι παραμείνανε Έλληνες ή Ρωμηοί εάν θέλετε, με ορθόδοξη πίστη και ελληνική γλώσσα, δηλαδή οι δικοί μας πρόγονοι, υπήρξαν ήρωες γιατί ήταν δύσκολο να παραμείνει κανείς Έλληνας απέναντι στον δυνάστη και πάρα πολλοί αλλαξοπίστησαν και γίνανε μουσουλμάνοι.

Οπότε δεν θα απέχει από την αλήθεια εάν υποστηρίξει κανείς ότι το έθνος μας καθάρθηκε από πολλά καμίνια τουρκικής βαρβαρότητας, για να φτάσει αυτήν την στιγμή να είναι το πιο ομοιογενές, αν μη τι άλλο στην ευρύτερη περιοχή.

Το τελευταίο στάδιο κάθαρσης είναι αυτό που ζούμε κι αυτό που έρχεται αμέσως μετά, με το τέλος του «ψευτορωμαίηκου»...
Ας μην τρώμε τις σάρκες μας! Δεν είμαστε του πεταμού και να κλαιγόμαστε ότι τάχα ήρθε το τέλος μας...

Θα ζήσουμε ως Έθνος!

Θα ζήσουμε γιατί η ύπαρξή μας έχει νόημα...
Γιατί είμαστε ο κύριος φορέας της Ορθοδοξίας, η οποία θα ξαναφωτίσει όλα τα σκοτάδια του δυτικού ρωμαιοκαθολικισμού και προτεσταντισμού, καθώς και την φρίκη του ισλάμ για απελευθερώσει ξανά το ανθρώπινο γένος από την τυρρανία...

Κι αν μεγάλο τμήμα μας έχει αλλοτριωθεί, έχει τρόπους ο Θεός να το επαναφέρει πίσω στον δρόμο της παράδοσης και να ξαναπιάσει το νήμα... Άλλωστε διαχρονικά υπήρξε ένα μέρος αλώβητο και προσηλωμένο στα πάτρια - «μαγιά» το χαρακτήριζε ο γέροντας Παΐσιος...

Ας προσέχουμε κι εμείς λίγο την ζωή μας και την πνευματική μας κατάσταση ώστε να Του δίνουμε περισσότερες αφορμές για να Το κάνει...
Πολλοί είναι αυτοί που εργάζονται στην σιωπή για την Ανάσταση του Έθνους - απλά δεν τους ξέρουμε.
Ας κάνουμε κι εμείς τον δικό μας όποιο - μικρό ή μεγάλο - αγώνα με θάρρος και ελπίδα για να δικαιούμαστε την Θεία Επέμβαση και να είναι ο καθένας σίγουρος πως καθενός η μετάνοια και η αλλαγή πορείας είναι και ένα λιθαράκι στο νέο κόσμο που θα χτιστεί.
ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!                                                                                                                                                                      πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου