Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Προσπαθούν να ρίξουν φως στις διασυνδέσεις του Ριζάι



Οι αρχές προσπαθούν να ξατυλίξουν το «κουβάρι» των παράνομων επαφών του Αλβανού εγκληματίαΟι αρχές προσπαθούν να ξατυλίξουν το «κουβάρι» των παράνομων επαφών του Αλβανού εγκληματία...
Συχνή επαφή με ανθρώπους σε Γερμανία και Ισπανία είχε ο Αλκέτ Ριζάι. Όπως προκύπτει από τη δικογραφία, ο 38χρονος κακοποιός ανά τακτά χρονικά διαστήματα ανέφερε στις τηλεφωνικές του συνομιλίες ένα άτομο στην Ιβηρική χερσόνησο, το οποίο αποκαλούσε «αδερφό» του.
Μάλιστα κάποια στιγμή εμφανίζεται προβληματισμένος διότι οι διωκτικές αρχές στην Ισπανία τον συνέλαβαν.
«Έπιασαν τον αδερφό μου», είπε στον συνομιλητή του ο Αλκέτ Ριζάι. Οι λέξεις αυτές ήταν αρκετές όπως αναφέρει η Espresso για να σημάνει συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ.
Αμέσως ειδοποιήθηκαν οι ισπανικές αρχές, προκειμένου να διασταυρωθούν στοιχεία Αλβανών που συνελήφθησαν πρόσφατα στην Ιβηρική χερσόνησο και να διαπιστωθεί εάν είχαν κάποιας μορφής συνεργασία με τον έγκλειστο των φυλακών Μαλανδρίνου.
Παράλληλα από τις παρακολουθήσεις που έκαναν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Άμφισσας προέκυψε πως ο Ριζάι είχε κανονίσει με δικούς του ανθρώπους στη Γερμανία την αγορά και την εισαγωγή στην Ελλάδα ενός ημιφορτηγού μάρκας Mercedes το οποίο θα δώριζε στον 28χρονο σωφρονιστικό υπάλληλο για τις υπηρεσίες που του προσέφερε.
Ωστόσο, από τις έρευνες της Ασφάλειας, προέκυψε ότι δεν έγινε η εισαγωγή του αυτοκινήτου από τη Γερμανία, καθώς ο σωφρονιστικός υπάλληλος βρήκε παρόμοιο όχημα στη Φθιώτιδα, το οποίο πουλούσε ένας φίλος του.
Οι διωκτικές αρχές βρίσκονται και στο κυνήγι μιας μυστηριώδους γυναίκας. Σύμφωνα με τη δικογραφία, η κοπέλα γνωρίζεται πολύ καλά με τον Αλκέτ Ριζάι και φαίνεται να έχει επαφές με τον 28χρονο σωφρονιστικό υπάλληλο.
Η γυναίκα αυτή εμφανίζεται διατεθειμένη να κάνει «δουλειές» για λογαριασμό τόσο του βαρυποινίτη όσο και του υπαλλήλου των φυλακών Μαλανδρίνου, ενώ ανά τακτά χρονικά διαστήματα φέρεται να δίνει χρήματα για να παίρνει ηρωίνη από τους προμηθευτές.
Παρά τις έρευνες των αστυνομικών είναι αδύνατον να εντοπιστεί η συγκεκριμένη γυναίκα και συνεχίζει να μένει στο απυρόβλητο.
Ο πιο έμπιστος άνθρωπος του Αλκέτ Ριζάι στην υπόθεση φέρεται να είναι ένας Αλβανός, για τον οποίο οι διωκτικές αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό με στόχο τη σύλληψη του.
Ο άνθρωπος αυτός έχει το προσωνύμιο «γέροντας» και πριν από λίγο καιρό εμφανίστηκε στην αλβανική πρεσβεία για να θεωρήσει το διαβατήριο της συζύγου του.                                            πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου