Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Ομπάμα: Ο χρόνος τελειώνει στο Ιράν




Ομπάμα: Ο χρόνος τελειώνει στο Ιράν

Κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Σεούλ, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε ότι ο χρόνος εξαντλείται σε ότι αφορά τις προσπάθειες επίλυσης της διένεξης του Ιράν με την δύση σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα της Ισλαμικής Δημοκρατίας...
«Για άλλη μια φορά, υπάρχει μια πιθανότητα διπλωματικής επίλυσης η οποία προσφέρει στο Ιράν πρόσβαση στην ειρηνική πυρηνική ενέργεια ενώ καθησυχάζει τις ανησυχίες της διεθνούς κοινότητας», είπε ο Ομπάμα μιλώντας σε νοτιοκορεάτικο πανεπιστήμιο στη Σεούλ.
«Σήμερα, θα συναντηθώ με τους ηγέτες της Ρωσίας και της Κίνας καθώς εργαζόμαστε για να επιτύχουμε μια λύση βάσει της οποίας το Ιράν εκπληρώνει τις υποχρεώσεις του».
Παράλληλα, ο Ομπάμα απηύθυνε μια αυστηρή προειδοποίηση στη Βόρεια Κορέα για το δικό της πυρηνικό πρόγραμμα, υποστηρίζοντας ότι οι «προκλήσεις» της Πιονγκγιάνγκ και η προσπάθειά της να αποκτήσει πυρηνικό οπλοστάσιο υπέσκαψαν την ασφάλεια.
«Να γνωρίζετε το εξής, δεν θα υπάρξουν άλλες επιβραβεύσεις για τις προκλήσεις. Αυτές οι ημέρες τέλειωσαν. Αυτή είναι η επιλογή που βρίσκεται μπροστά σας», είπε.                      ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου