Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Το δραματικό χρονικό της ελληνοτουρκικής κρίσης στις νήσους Ίμια (24 - 31 Ιανουαρίου 1996)


Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου 1996 Εκτεταμένο ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Αntenna (ΑΝΤ1) αποκαλύπτει το περιστατικό στα Ίμια και το περιεχόμενο των ρηματικών διακοινώσεων που αντάλλαξαν οι δύο πλευρές. Παράλληλα, και σε συνέχεια της σύσκεψης της 23ης Ιανουαρίου, οι αστυνομικές Αρχές στη Θράκη αύξησαν τα μέτρα επιτήρησης, προσπαθώντας όμως για τη μέγιστη δυνατή διακριτικότητα.

"Ευρηκα":Σχέδιο καταστροφής και υποδούλωσης



Το όχι και τόσο μυστικό σχεδιο "σωτηρίας" της Ελλάδας με το ελληνικό όνομα "ΕΥΡΗΚΑ" δημοσιεύτηκε στην οικονομική εφημερίδα της Γαλλίας La tribune και το ειδα το πρωί στο capital.gr(περίληψη).
Στην αρχη δεν έδωσα σημασία αφού το θεώρησα χωρίς εγκυρότητα. Οταν το ειδα να δημοσιεύεται παντου΄και να παιζει στα βραδινα δελτια πραγματικά ανησύχησα.
Και μόνο διαβαζοντας το πρωτο και το δευτερο σημειο από τα 6 που περιλαμβάνει η "σωτήρια" διαδικασία ανατριχιάζεις.
Λεει:

Βεβαιωμένα 3,5 τρισεκατομμύρια κ.μ. φυσικού αεριού νότια της Κρήτης!


"Η ύπαρξη τεραστίων κοιτασμάτων φυσικού αερίου νότια της Κρήτης, είναι βεβαιωμένη και ισοδυναμεί με τα πετρελαϊκά αποθέματα 20 -22 δισεκατομμύρια βαρελιών πετρελαίου". Τάδε έφη ο ομότιμος καθηγητής του πολυτεχνείου Κρήτης, Αντώνης Φώσκολος.

Συμφώνησαν Ηρακλειώτες- Χανιώτες για το...Εφετείο!




Για τη μεταφορά της εκδίκασης των υποθέσεων από το Εφετείο Δυτικής Κρήτης, σ’ αυτό της Ανατολικής από 1/1/2012 διαμαρτυρήθηκε στον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Παπαϊωάννου ο Βουλευτής Χανίων κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

Σαν Σημερα 30 Σεπτεμβρίου 2011


Επέτειοι:  Διεθνής Ημέρα Μετάφρασης
  • Γεγονoτα
1846: Ο δρ Γουίλιαμ Μόρτον χρησιμοποιεί για πρώτη φορά τον αιθέρα ως αναισθητικό για την εξαγωγή δοντιού, στο Τσάρλεστον της Μασαχουσέτης.
1922: Η ελληνική κυβέρνηση αποδέχεται τη συμφωνία της Διάσκεψης των Μουδανιών, με την οποία δίδεται στους Τούρκους και η Ανατολική Θράκη μέχρι τον Έβρο.
1941: Ολοκληρώνεται η πρώτη πράξη της ανθρωποσφαγής στο Μπάμπι Γιαρ της Ουκρανίας. Σύμφωνα με την επίσημη αναφορά, 33.771 Εβραίοι εκτελέστηκαν.
1960: Οι «Φλίντστοουνς» κάνουν το τηλεοπτικό τους ντεμπούτο στις ΗΠΑ.
1969: Η Αθήνα αρχίζει να υδροδοτείται από το Μόρνο.
1988: Ο Ανδρέας Παπανδρέου υποβάλλεται σε εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς στο Χέρφιλντ του Λονδίνου.

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Η επέτειος δολοφονίας Ιωάννου Καποδίστρια (27 Σεπτεμβρίου 1831) και μια αναδρομή στην δράση και το έργο του μεγάλου έλληνα πολιτικού




Δολοφονία Καποδίστρια
Κωνσταντίνος Χολέβας
Πολιτικός Επιστήμων

Στις 27 Σεπτεμβρίου 1831 –ακριβώς πριν από 180 χρόνια- δολοφονήθηκε από ελληνικό χέρι ο Ιωάννης Καποδίστριας, ο πρώτος Κυβερνήτης της Ελλάδος.

Ανώτατο μισθό 2.200 ευρώ και αύξηση του βασικού στα 780 προβλέπει το ενιαίο μισθολόγιο



  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Στα 2.200 ευρώ μειώνεται ο ανώτατος μισθός στο Δημόσιο, χωρίς το επίδομα θέσης ευθύνης και το πριμ παραγωγικότητας, βάσει των στοιχείων που -σύμφωνα με πληροφορίες- παρουσίασε ο υπουργός Οικονομικών Ευ.Βενιζέλος στο Υπουργικό Συμβούλιο, για το ενιαίο μισθολόγιο που θα ισχύσει από 1η Νοεμβρίου 2011.

Σαν Σημερα 29 Σεπτεμβρίου 2011



Γιορτάζουν:  Κυριάκος
Επέτειοι:  Παγκόσμια Ναυτική Ημέρα
  • Γεγονoτα
1793: Η λέξη «τένις» αναφέρεται για πρώτη φορά σε αγγλικό αθλητικό περιοδικό.
1922: Ο Γεώργιος Β' ανακηρύσσεται βασιλιάς των Ελλήνων, μετά την παραίτηση του Κωνσταντίνου Α'.
1925: Ο στρατηγός Θεόδωρος Πάγκαλος διαλύει τη Συντακτική Συνέλευση και προκηρύσσει εκλογές, τις οποίες όμως δεν θα διενεργήσει και θα επιβάλει δικτατορία.
1941: 30.000 Εβραίοι της Σοβιετικής Ένωσης και άλλοι ανεπιθύμητοι εκτελούνται στο φαράγγι Μπάμπι Γιαρ του Κιέβου, με διαταγή του Χίμλερ.
1964: Κυκλοφορεί το κόμικ «Μαφάλντα» από τον αργεντίνο καρτουνίστα Κίνο.
1974: Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής αναγγέλλει την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας.

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Mαντεψε τι κανει η γυναικα σου αυτή τη στιγμη!


... μην βιαζεσαι...δεν ειναι αυτο που νομιζεις ;

ΕΝΑΣ ΤΥΠΟΣ ΣΤΕΛΝΕΙ ΣΤΟ ΚΟΛΛΗΤΟ ΤΟΥ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗς ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ : "μαντεψε τι κανει η γυναικα σου αυτή τη στιγμη!"

O Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών «διέγραψε» τον Θ.Πάγκαλο




O αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ.Πάγκαλος είχε προκαλέσει τους ελεύθερους επαγγελματίες, αποκαλώντας τους φοροφυγάδες
O αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ.Πάγκαλος είχε προκαλέσει τους ελεύθερους επαγγελματίες, αποκαλώντας τους φοροφυγάδες   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΦΡΟΥΡΗΣΗΣ (Π.Ο.Υ.Ε.Φ.)





ΘΕΜΑ: Προκήρυξη 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης.
ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
Το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα την προκήρυξη 24ωρης απεργίας στις 29 Σεπτεμβρίου 2011.
Αντιστεκόμαστε στην απόφαση της περικοπής των προϋπολογισμών που καταδικάζει εργαζόμενους και κρατουμένους σε ραγδαία υποβάθμιση αν όχι ολοκληρωτική διάλυση της ποιότητας συνθηκών κράτησης. Είναι χαρακτηριστικό ότι για το τελευταίο τρίμηνο του 2011 δεν επαρκούν τα κονδύλια για την θέρμανση των καταστημάτων κράτησης, για τα φάρμακα των ασθενών κρατουμένων και για την νυχτερινή εργασία των υπαλλήλων.

Η κρίση επηρεάζει και τις φυλακές


Η εξωτερικοί φρουροί των καταστημάτων κράτησης έχουν ένα από τα δυσκολότερα έργα στην ελληνική κοινωνία.

Αλβανός φυλακόβιος με 111 διαρρήξεις ΙΧ


Στην Γλυφάδα, από Αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, συνελήφθη 25χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, γιατί λίγο νωρίτερα, μαζί με 24χρονη Ελληνίδα  συνεργό του που αναζητείται, διέρρηξαν πέντε (5) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, από το εσωτερικό των οποίων αφαίρεσαν τιμαλφή, κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικές συσκευές, ατομικά έγγραφα καθώς και άλλα αντικείμενα.  

" Όπου ή βία πάρεστιν, οί νόμοι ασθενούσιν."



" Όπου ή βία πάρεστιν, οί νόμοι ασθενούσιν."

"Λήθην τών νόμων πάς άνθρωπος τίθεται, περισταστάσει βιασθείς τή τών αδίκων."

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: Κάθε άνθρωπος, όταν τον βλάψουν οι άδικοι, ξεχνάει τους νόμους.

Αναγνώστης




Αναδρομικά η μείωση του αφορολόγητου - Μαχαίρι στις φοροαπαλλαγές


Αναδρομική ισχύ από την 1η Ιανουαρίου του 2011 θα έχει η μείωση του αφορολογήτου στα 5.000 ευρώ, ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Σαν Σημερα 28 Σεπτεμβρίου 2011


Επέτειοι:  Παγκόσμια Ημέρα κατά της Λύσσας
  • Γεγονoτα
1916: Εθνικός διχασμός προ των πυλών. Η Ελλάδα βρίσκεται με δύο αντίπαλες κυβερνήσεις, η μία στη Θεσσαλονίκη υπό τον Ελευθέριο Βενιζέλο και η άλλη στην Αθήνα υπό την επιρροή του βασιλιά Κωνσταντίνου. Αιτία, η διχογνωμία Βενιζέλου και Κωνσταντίνου για το αν η χώρα έπρεπε να συνταχθεί ή όχι με τις δυνάμεις της Αντάντ κατά τη διάρκεια του Α' Παγκόσμιου Πολέμου.
1922: Ο Μουσολίνι πραγματοποιεί τη «μεγάλη πορεία» προς τη Ρώμη για την κατάληψη της εξουσίας.
1968: Το τραγούδι «Hey Jude» των Beatles ανεβαίνει στην πρώτη θέση των τσαρτς, όπου θα παραμείνει για 9 εβδομάδες.
1973: Υποβάλει την παραίτησή του από τη χουντική κυβέρνηση Μαρκεζίνη ο Νικόλαος Μακαρέζος, εκ των πρωτεργατών του πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου. Ακολουθούν και άλλοι στρατιωτικοί υπουργοί.
2000: Ο Κώστας Κεντέρης γράφει ιστορία, καθώς κερδίζει το χρυσό μετάλλιο στον τελικό των 200 μέτρων στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ, με χρόνο 20.09 . Η Ελλάδα είχε να κερδίζει χρυσό μετάλλιο σε ανδρικό αγώνισμα στο στίβο από το 1912, όταν ο Κωστής Τσικλητήρας είχε πρωτεύσει στο μήκος άνευ φοράς.

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Τιμωρεί περισσότερο τους πολύτεκνους η μείωση του αφορολόγητου


 Του Σπύρου Δημητρέλη




Μεγαλύτερο πλήγμα επιφέρει στους τρίτεκνους και τους πολύτεκνους παρά στους φορολογούμενους χωρίς παιδιά, με ένα ή με δυο παιδιά η μείωση κατά 3.000 του αφορολόγητου ορίου. Πρόκειται για ένα παράδοξο των νέων μέτρων που ανακοινώθηκαν προχθές.

Kυριακάτικες Εφημερίδες

25-9-11


...........







Σαν Σημερα 25 Σεπτεμβρίου 20111



Γιορτάζουν:  Ευφροσύνη
  • Γεγονoτα
1926: Ο Χένρι Φορντ ανακοινώνει στο προσωπικό της αυτοκινητοβιομηχανίας του την απόφασή του να καθιερώσει το οκτάωρο και την πενθήμερη εβδομαδιαία απασχόληση.
1982: Παγκόσμιο ρεκόρ ακοντισμού πετυχαίνει στα Χανιά η Σοφία Σακοράφα, με βολή στα 74,20 μ. Ο προηγούμενος έλληνας που κατείχε παγκόσμιο ρεκόρ ήταν το 1970 ο Χρήστος Παπανικολάου στο άλμα επί κοντώ (5,49 μ.).
1992: Μόσχα και Ουάσινγκτον εξαλείφουν ένα από τα τελευταία κατάλοιπα του Ψυχρού Πολέμου, επιτρέποντας την ελεύθερη διακίνηση των δημοσιογράφων και των επιχειρηματιών που εργάζονταν στην ΕΣΣΔ ή στις ΗΠΑ.
1996: Ορκίζεται η νέα κυβέρνηση Σημίτη. Την ίδια μέρα, παραιτείται ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης (ΝΔ), Μιλτιάδης Έβερτ.
2005: Η Ελλάδα νικά 78-62 τη Γερμανία και κατακτά τον τίτλο στο 34o Ευρωμπάσκετ. Είναι ο δεύτερος ευρωπαϊκός θρίαμβος για την εθνική μας

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Mήνυση για εσχάτη προδοσία Διαβιβάζεται στη Βουλή


Διαβιβάζεται στη Βουλή η μήνυση για εσχάτη προδοσία κατά των βουλευτών που ψήφισαν υπέρ του Μνημονίου.
Δικαιωμένος δηλώνει ο χειρουργός- ογκολόγος Δημήτρης Αντωνίου, ο οποίος κατέθεσε μήνυση για Εσχάτη Προδοσία κατά των βουλευτών που υπέγραψαν το μνημόνιο, υπουργών, του Προέδρου της Δημοκρατίας αλλά

Η τύχη των δυσβάστακτων Γερμανικών αποζημειώσεων του Α΄ παγκοσμίου πολέμου, ο υπέρογκος Γερμανικός δανεισμός του Μεσοπολέμου και μια προειδοποίηση στην σημερινή Γερμανική πολιτική ηγεσία


Του Robert Skidelsky, μέλους της Βουλής των Λόρδων, και καθηγητού πολιτικής οικονομίας στο Warwick University.

Η Γερμανία ηγείται της εναντίωσης, εντός της ΕΕ, στη μείωση του χρέους των ταλαιπωρημένων κρατών. Αντί για σβήσιμο μέρους του χρέους, αυτό που θέλει είναι η δημιουργία μηχανισμών στήριξης, που μπορούν να δανείζουν έως και €500 δις

Σήμερα τα εγκαίνια του Εφετείου Ανατολικής Κρήτης





Τα εγκαίνια του Εφετείου Ανατολικής Κρήτης θα πραγματοποιηθούν σήμερα στις 10:30 το πρωί στο κτίριο της πλατείας Δασκαλογιάννη, παρουσία του υφυπουργού Δικαιοσύνης, Γιώργου Πεταλωτή και του γενικού γραμματέα του υπουργείου, Νικόλα Κανελλόπουλου.

Η άλωση της Τριπολιτσάς



Οι Τούρκοι αποφάσισαν να κάνουν τις τελευταίες τους προσπάθειες και ίσως και νέες υποχωρήσεις για να επιτύχουν την παράδοση της πόλης με κάποια συνθήκη και να μην πέσουν στα χέρια των νικητών χωρίς καμια εγγύηση για τη ζωή τους.
Ήταν 23 Σεπτεμβρίου, ημέρα Παρασκευή. Ο Κεχαγιάμπεης είχε καλέσει

Καρφιά Πούτιν για την Ελλάδα


Ο Ρώσος πρωθυπουργός υποστήριξε πως η χώρα μας είναι ανάμεσα σε αυτές που ανταλλάσσουν την εθνική τους κυριαρχία με ελεημοσύνες. Ο Βλαντίμιρ Πούτιν επέκρινε σήμερα έντονα τις χώρες της ΕΕ που ζητούν από τη Γερμανία και τη Γαλλία οικονομική βοήθεια.

Σαν Σημερα 24 Σεπτεμβρίου 2011



Γιορτάζουν:  Θέκλα, Μυρσίνη, Μυρτώ, Περσεφόνη, Πέρσης
  • Γεγονoτα
1822: Ο Οδυσσέας Ανδρούτσος ανακηρύσσεται αρχιστράτηγος της Ανατολικής Χέρσου Ελλάδος (Ανατολική Στερεά Ελλάδα).
1828: Ο Ιωάννης Καποδίστριας οργανώνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα Ταχυδρομική Υπηρεσία, με γραφεία στο Άργος, στην Τρίπολη, στην Επίδαυρο και στη Σύρο.
1908: Η Βουλή της Κρητικής Πολιτείας αποφασίζει την ένωση της νήσου με την Ελλάδα.
1948: Ο γιαπωνέζος μηχανικός Σοϊτσίρο Χόντα ιδρύει την εταιρεία Honda. Αρχικώς κατασκεύαζε μοτοσικλέτες, στη συνέχεια και αυτοκίνητα.
1957: Εγκαινιάζεται το «Καμπ Νου», έδρα της Μπαρτσελόνα κι ένας από τους «ναούς» του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.
2000: Ο Κάχι Κακιασβίλι κερδίζει το τρίτο του συνεχόμενο χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο και δεύτερο για την Ελλάδα, στην κατηγορία των 94ων κιλών της άρσης βαρών, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ. Την ίδια μέρα, ο Δημοσθένης Ταμπάκος κατακτά το αργυρό μετάλλιο, στο αγώνισμα των κρίκων στην ενόργανη γυμναστική.

Επιστροφή στην ύπαιθρο

.

Διερχόμεθα καιρούς χαλεπούς. Έχω την αίσθηση πως η πείνα θα επιτεθεί απότομα και θα βρει πολύ κόσμο απροετοίμαστο. Εύχομαι φυσικά, μετά από κάποια χρόνια να διαβάζουν αυτές τις αράδες κάποιοι και να χαμογελάνε ειρωνικά, επειδή τίποτα άσχημο δε θα έχει συμβεί.

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Προσοχή! Θα επιβάλλουν και την "Κάρτα Του Πολίτη" χωρίς να το


καταλάβουμε - Ήδη Ψηφίστηκε η Ηλεκτρονική Κάρτα του Μετανάστη !
Μόλις προχθές 20/09/2011, μέσα στον ορυμαγδό των νέων οικονομικών μέτρων και τον κουρνιαχτό που αυτά σηκώνουν, ψηφίσθηκε από την Βουλή των Ελλήνων,

Τελετή μνήμης στους Έλληνες πεσόντες του 1ου Παγκοσμίου πολέμου στο Ελληνικό νεκροταφείο της Σερβικής πόλης Πίροτ


Στο ελληνικό στρατιωτικό νεκροταφείο στην πόλη Πίροτ, στη νοτιανατολική Σερβία, πραγματοποιήθηκε σήμερα η ετήσια τελετή μνήμης στα θύματα του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου.
Η τελετή οργανώθηκε με τη μέριμνα του ΑΚΑΜ (ακόλουθου Άμυνας) στην ελληνική πρεσβεία, ταξίαρχου Απόστολου Κωστόπουλου.

Αθώοι 32 από τους 35 οπαδούς του ΠΑΟΚ που επιχείρησαν να περάσουν στις φυλακές Διαβατών μπάλες που περιείχαν κινητά τηλέφωνα


Αθώοι κρίθηκαν από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης 32 από τους συνολικά 35 οπαδούς του ΠΑΟΚ, που κατηγορούνταν ότι επιχείρησαν να περάσουν στις δικαστικές φυλακές Διαβατών της Θεσσαλονίκης αυτοσχέδιες μπάλες που περιείχαν κινητά τηλέφωνα και φορτιστές κινητών τηλεφώνων

Σαν Σημερα 23 Σεπτεμβρίου 2011



Γιορτάζουν:  Ξανθίππη, Ξάνθιππος, Πολυξένη
Επέτειοι:  Παγκόσμια Ημέρα Αμφισεξουαλικότητας
  • Γεγονoτα
1821: Η Άλωση της Τριπολιτσάς.
1913: Ο γάλλος αεροπόρος Ρολάν Γκαρός πραγματοποιεί πτήση 558 μιλίων, από τα οποία τα 437 πάνω από τη θάλασσα, διανύοντας την απόσταση από το Φρεζί, κοντά στις Κάννες, μέχρι την Μπιζέρτα, κοντά στην Τύνιδα. Είναι η μακρύτερη, χωρίς ενδιάμεσο σταθμό, πτήση εκείνης της περιόδου.
1956: Το μουσείο της Ακρόπολης ανοίγει και πάλι τις πόρτες του, μετά την περίοδο της κατοχής, με νέες αίθουσες.
1967: Η χούντα των συνταγματαρχών απελευθερώνει τον Γεώργιο Παπανδρέου.
2000: Ο Πύρος Δήμας κατακτά το τρίτο του συνεχόμενο χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο, στην κατηγορία των 85 κιλών της άρσης βαρών, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ.

Ολα τα πρωτοσέλιδα , Πολιτικών , Οικονομικών, Αθλητικών εφημερίδων





ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ

.......








Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Αλλάζουν όλα με το νέο βαθμολόγιο - μισθολόγιο


Ριζικές είναι οι αλλαγές που επέρχονται στον τομέα της βαθμολογικής και υπηρεσιακής εξέλιξης των ...δημοσίων υπαλλήλων με την εφαρμογή του νέου βαθμολογίου, το οποίο πλέον βρίσκεται σε άμεση συνάρτηση με το νέο μισθολόγιο.

ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ


ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΗΚΩΣΤΕ ΨΗΛΑ ΤΗ ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΗ .

ΟΛΟΙ ΝΑ ΥΨΩΣΩΜΕ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ,ΣΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ,ΣΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΜΑΣ,ΣΕ ΕΝΔΕΙΞΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΠΟΥΛΗΜΕΝΩΝ.
ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΕΙΞΩΜΕ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΜΕ ΚΑΘΑΡΕΣ ΣΥΝΗΔΕΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΓΙΑ....
ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΜΑΣ.ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΟΤΙ ΘΑ ΠΟΛΕΜΗΣΩΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ.
ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΤΗΝ ΤΡΕΜΟΥΝ ΟΛΟΙ ΓΑΙΤΙ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΤΙΜΙΟ ΣΤΑΥΡΟ ΠΟΥ ΤΡΕΜΕΙ ΠΡΩΤΟΣ Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ.
ΝΑ ΓΙΝΗ Η ΥΨΩΣΗ ΤΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ ΜΑΣ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΑΦΑΝΙΣΗ ΜΑΣ

Η χρεοκοπία του μεταπολιτευτικού πολιτικού μας συστήματος και η ώρα της κρίσης που πλησιάζει....



ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ
Toυ ΦΩΤΗ ΓΕΩΡΓΕΛΕ

Στα τέλη της δεκαετίας του ’90, η τότε κυβέρνηση δηµιούργησε µια επιτροπή «σοφών» για να προετοιµάσει ένα σχέδιο µεταρρυθµίσεων.

Η Τουρκία κλιμακώνει την ένταση και βγάζει το Piri Reis στο Αιγαίο για έρευνες


Πριν από λίγα λεπτά ο Τουρκος υπουργός ΄Ενέργειας ανακοίνωσε ότι αύριο βγαινει το Πίρι Ρέίς για έρευνες. Ακόμη δεν είναι γνωστό που θα πλεύσει το ερευνητικό σκάφος αν και το πιθανότερο είναι σύμφωνα με όσα έχει δηλώσει ο Ερντογάν τις τελευταίες ημέρες, να κινηθεί μεταξύ Τουρκίας και κατεχομένων στη περιοχή που ......
θα κάνει έρευνες για πετρέλαιο και φυσικό αέριο η Τουρκία

Σαν Σημερα 22 Σεπτεμβρίου 2011



Γιορτάζουν:  Φωκάς
Επέτειοι:  Ευρωπαϊκή Ημέρα Μετακινήσεων (Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο)
  • Γεγονoτα
480 π.Χ: Ο ελληνικός στόλος υπό τον Θεμιστοκλή καταναυμαχεί τον περσικό στόλο στα στενά της Σαλαμίνας. Ο αρχηγός των Περσών, Ξέρξης, παρακολούθησε την τραγωδία του ναυτικού του από το όρος Αιγάλεω.
1908: Η Βουλγαρία απελευθερώνεται από τον οθωμανικό ζυγό. (εθνική εορτή)
1955: Το πρώτο ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι (ITV) εκπέμπει στη Μ. Βρετανία.
1968: Ιδρύεται η Κομουνιστική Νεολαίας Ελλάδας (ΚΝΕ).
1971: Η κηδεία του νομπελίστα ποιητή Γιώργου Σεφέρη εξελίσσεται σε διαδήλωση κατά της χούντας.
1996: Βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα. Το ΠΑΣΟΚ αναδεικνύεται πρώτο κόμμα με ποσοστό 41,4%. Ακολουθεί η ΝΔ με 38,1%, το ΚΚΕ με 5,6%, ο Συνασπισμός με 5,1% και το ΔΗΚΚΙ με 4,4%. Η Πολιτική Άνοιξη μένει εκτός Βουλής με 2,9%.

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Έγκλημα στο...Μεξικό. Ομαδικές αποδράσεις από φυλακές και σωροί πτωμάτων σε εγκαταλελειμμένα οχήματα


Δεκάδες φυλακισμένοι απέδρασαν από τρεις φυλακές στην μεξικανική πολιτεία Βερακρούς την Δευτέρα, ανακοίνωσαν οι αρχές χθες. Σχεδόν ταυτόχρονα 32 κρατούμενοι αιφνιδίασαν τους φρουρούς στις φυλακές, ανέφεραν οι αρχές. Οι δεκατέσσερις από τους κρατούμενους συνελήφθησαν εκ νέου έπειτα από μερικές ώρες. 18 παραμένουν ασύλληπτοι.

Απάντηση στους "ειδικούς" όσον αφορά τα greeklish


Να ρωτήσω κάποιον που ΞΕΡΕΙ... έτσι έγραψε ο φίλος για να δικαιολογήσει τα greeklish;
Επειδή λοιπόν οι περισσότεροι έχουν windows θα απαντήσω πάνω σε αυτό το λογισμικό.

Ρωσικό υποβρύχιο πλέει στην Κύπρο για να την προστατεύσει


Στην πιο κρίσιμη ώρα για την Κύπρο, ίσως την κρισιμότερη μετά το 1974, η Ρωσία ρίχνει όλο το πολιτικό και στρατιωτικό της βάρος υπερ της Μεγαλονήσου: Κατ’αρχήν ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέϊ Λαβρόφ, επιδίωξε και συναντήθηκε στο περιθώριο της συνέλευσης του ΟΗΕ με τον....