Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

Σειρά έχει το κούρεμα στο Δημόσιο


Μετά το περίφημο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, η κυβέρνηση προχωρά σε ριζικές αλλαγές στο Δημόσιο με βάση έκθεση του ΟΟΣΑ, που έχει στα χέρια του ο πρωθυπουργός. Όπως δημοσιεύει το «Έθνος της Κυριακής» θα ακολουθήσει κυριολεκτικά «σάρωση» του ελληνικού δημοσίου που θα αφορά φορείς , οργανισμούς, υπουργεία, ανεξάρτητους...




οργανισμούς και δομές του κράτους που σε κάποιες περιπτώσεις ξεπερνά το 60%. Όσοι οργανισμοί διατηρήσουν την λειτουργία τους θα είναι υποχρεωμένοι να εφαρμόσουν συγκεκριμένο πρόγραμμα απλούστευσης διαδικασιών και περιστολής των γραφειοκρατικών διαδικασιών, με στόχο τη μείωση του κράτους κατά 25% εντός του 2012.

Ταυτόχρονα περικόπτονται δραστικά δομές, αρμοδιότητες και δαπάνες, ενώ μεγάλο μέρος του Δημοσίου εκχωρείται στον ιδιωτικό τομέα, με πρώτο έργο την ανάληψη από ιδιώτες των υποστηρικτικών μηχανισμών των υπουργείων.

Επίσης θα ακολουθήσει ένα δεύτερο «κύμα» εφεδρείας που αναμένεται να θα συμπαρασύρει το 50% των υπαλλήλων των υπουργείων εντός των επόμενων ημερών. Από ένα σύνολο 300.000 εργαζομένων στον στενό δημόσιο τομέα, σε χαμηλόβαθμες διοικητικές θέσεις, εκπαιδευτικής βαθμίδας δευτεροβάθμιας (ΔΕ), που βρίσκονται κοντά στην 3η ηλικία, σύμφωνα με το Εθνος της Κυριακής, θα αναζητηθούν εκείνοι που πρέπει να απολυθούν κατά προτεραιότητα.
trelokouneli.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου