Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Οι εξωτερικοί φρουροί αντιμετωπίζονται ως υπάλληλοι γραφείου! Νέες απεργιακές κινητοποιήσεις


Αυτό που έχει γίνει με τους εξωτερικούς φρουρούς δεν έχει προηγούμενο, ενώ είναι ειδική ένστολη και ένοπλη υπηρεσία τους μισθολόγησαν σαν υπάλληλους γραφείου!
Είναι απλήρωτοι όλο το 2011 σε νυχτερινή εργασία και υπερωρίες, και κάτω από δύσκολες συνθήκες εργασίας δουλεύουν 24 ώρες το 24ωρο! Στο μισό οι μισθοί τους, στο μισό και η ασφάλεια των καταστημάτων κράτησης με χιλιάδες απλήρωτες ώρες και 60% οργανικές θέσεις κενές, τα σχόλια
σταματάνε εκεί!

Τραγελαφικό ένα περιστατικό που παρουσιάστηκε σε μια μεταγωγή όπου ο κρατούμενος ένιωσε ενοχλήσεις πριν λίγες εβδομάδες μετά τα μεσάνυχτα και όταν έφτασε η δύναμη που θα του έκανε την μεταγωγή του, εκείνος με άγριο ύφος τους είπε "Γιατί καθυστέρησατε να έρθετε 10 λεπτά, πληρώνεστε για αυτήν την δουλειά, και είναι υποχρέωση σας να με πάτε!". Έμεινε εμβρόντητος όταν του απάντησαν οι εξωτερικοί φρουροί "Μα δεν πληρωνόμαστε, το κάνουμε ως καθήκον μας στην υγεία σας!!!"

Οι εξωτερικοί φρουροί έχουν αναφερθεί πολλές φορές και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κρατούμενοι, όπου οι φυλακές είναι ασφυκτικά γεμάτες δηλώνοντας την αδυναμία της φύλαξης τους όπως επίσης και την κατάσταση που βιώνουν οι ίδιοι οι κρατούμενοι!
Το θέμα είναι να αποκατασταθεί άμεσα η απόγνωση που έχει διμιουργηθεί και να απανέλθει η ηρεμία μέσα στους κόλπους των φυλακών όπου πλέον είναι ένα καζάνι που βράζει, εντός και εκτός!

Η ομοσπονδία των εξωτερικών φρουρών εξέδωσε ανακοίνωση προς τον υπουργό Δικαιοσύνης κο Μ. Παπαϊώαννου:
ΘΕΜΑ: Απεργιακές κινητοποιήσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης.
Κύριε Υπουργέ,
Η Ομοσπονδία μας, μετά από ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. της Π.Ο.Υ.Ε.Φ., προκηρύσσει 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση στις 26 και 27 Οκτωβρίου 2011.
Η απόφαση για συνέχιση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων είναι μονόδρομος μετά την ψήφιση του νέου μισθολογίου και βαθμολογίου στο οποίο οι εξωτερικοί φρουροί αν και ένστολοι και ένοπλοι αντιμετωπίζονται σαν υπάλληλοι γραφείου.

Προσωπικό ασφαλείας της υπηρεσίας εξωτερικής φρούρησης σ’ όλα τα καταστήματα κράτησης της χώρας, ορίζεται το σύνολο του παρόντος προσωπικού, καθώς λόγω της ελλείψεως προσωπικού (60% κενές οργανικές θέσεις) δεν δύναται να μειωθεί περισσότερο.

Τις ημέρες της απεργίας και της στάσης εργασίας, δεν θα εκτελεστεί καμία μεταγωγή κρατουμένων στα δικαστήρια, εκτός αν συντρέχει παρέλευση 12μηνου για κακουργήματα και 18μήνου για τα υπόλοιπα αδικήματα, καθώς και στα νοσοκομεία, εκτός αν κινδυνεύει η ζωή του κρατούμενου. Επίσης δεν θα συμμετάσχουμε σε καμία μορφή φρούρησης κρατουμένων στα δικαστήρια, πλην της παρέλευσης 18μήνου. Τέλος, δεν θα πραγματοποιούνται επισκεπτήρια στα νοσοκομεία (ούτε συγγενών, ούτε συνηγόρων).
Με εκτίμηση για το διοικητικό συμβούλιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου